![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-eu cand eram in liceu am citit din filocalia 4 despre preotie ,cum ar trebui sa fie un preot si mi-am zis ca nu-i de mine,ca mare lucru e sa fii preot; oare de ce nu gandesc preotii care cumpara preotia pe bani asa,trebuie sa le dau eu citate din sfinti ? sunt indiferenti si se gandesc doar la bani (numai unii,nu toti); in loc sa zica nu-i de mine preotia -am fost la o conferinta cu Parintele Teofil in Bucuresti si la un moment dat au trimis un bilet un grup de teologi studenti sau seminaristi si-l rugau sa le dea parintele un sfat pt ca o sa fie si ei preoti; si parintele Teofil le-a zis fiti crestini inainte sa fiti preoti.-unii care ajung preoti poate ca nu sunt cu adevarat crestini -Parintele Staniloae zicea ca un absolvent de teologie inainte de a fii preot ar trebui sa stea 6 luni la manastire,sa se roage sa stie chiar o Evanghelie pe de rost si dupa aceea sa ajunga preot,adica nu oricine poate fii preot ca nu-i o meserie trebuie sa fii patruns de credinta,sa te cureti de patimi...ca sa ajungi preot -si nu in ultimul rand vinovatii principali ca sa zic asa sunt ierarhii in frunte cu Daniel ,pai cum sa accepti domne sa te aleaga niste masoni ca patriarh (pt ca in consiliul bisericesc sunt masoni),si cum sa fii domne un ierarh pro-ecumenist cand toti Sfintii sunt impotriva ecumenismului ? -pestele de la cap se inpute;daca episcopii nu ar accepta bani s-ar elimina acest pacat al simoniei; daca episcopii si ierarhii nu vor sa se schimbe,sa renunte la erezii si pacate grave pot eu sa-i schimb ? -Un frate a zis lui avva Antonie : Roaga-te pentru mine ! Zis-a lui batranul : nici eu nu te miluiesc, nici Dumnezeu, daca tu insuti nu te vei sili si nu te vei ruga lui Dumnezeu. -pai asa si cu ierarhii daca ei nu vor sa se lase de erezii si pacate mari si sa se roage pt sufletul lor putem noi sa-i obligam ? ei trebuie sa-si dea seama si sa se lase de toate ereziile si pacatele. Last edited by antiecumenism; 05.08.2012 at 19:32:43. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
hirotonia intru diacon | ioanhodean | Preotia (Hirotonia) | 29 | 25.02.2017 21:10:09 |
Hirotonia femeii | patinina34 | Preotul | 155 | 31.05.2013 21:11:23 |
Parohia Pojejena | nedu21 | Intrebari utilizatori | 0 | 06.02.2010 23:52:04 |
hirotonia | nicolaee | Preotia (Hirotonia) | 15 | 15.01.2009 16:52:17 |
Hirotonia | alecsandru | Preotia (Hirotonia) | 14 | 17.05.2008 09:50:25 |
|