Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Un singur lucru nu am inteles legat de ceea ce mi-ati dat sa citesc: o casatorie naturala nesacramentala intre doi necrestini ramane tot naturala si nesacramentala daca unul din ei se converteste?
|
Desigur. Din faptul că e necesară intrevenția capului Bisericii pentru ca ea să poată fi desfăcută, înțelegem că este o căsătorie autentică, în cadrul căreia apare o situație nouă: unul dintre soți se convertește și se botează.
Citat:
Iar BC cum ii considera pe cei ce traiesc intr-o casatorie naturala si nesacramentala? Ii considera in pacatul curviei ca la ortodocsi sau nu?
|
Poate că cele ce am să vă spun vă rănesc, lucru pe care nu îl doresc în niciun caz. Dar, adevărul este că toți botezații au datoria de a-și oficializa uniunile în fața lui Dumnezeu. Ceea ce este scuzabil infidelilor, că nu au știut, nu este permis celor ce L-au descoperit pe Domnul și au promis să slujească Lui ca unui Stăpân și unui Dumnezeu. Fără acest lucru, din punct de vedere moral vorbim de o situație de curvie, deși, din considerente diplomatice, adesea e de evitat această formulare.