Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 06.08.2012, 01:55:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Un singur lucru nu am inteles legat de ceea ce mi-ati dat sa citesc: o casatorie naturala nesacramentala intre doi necrestini ramane tot naturala si nesacramentala daca unul din ei se converteste?
Desigur. Din faptul că e necesară intrevenția capului Bisericii pentru ca ea să poată fi desfăcută, înțelegem că este o căsătorie autentică, în cadrul căreia apare o situație nouă: unul dintre soți se convertește și se botează.

Citat:
Iar BC cum ii considera pe cei ce traiesc intr-o casatorie naturala si nesacramentala? Ii considera in pacatul curviei ca la ortodocsi sau nu?
Poate că cele ce am să vă spun vă rănesc, lucru pe care nu îl doresc în niciun caz. Dar, adevărul este că toți botezații au datoria de a-și oficializa uniunile în fața lui Dumnezeu. Ceea ce este scuzabil infidelilor, că nu au știut, nu este permis celor ce L-au descoperit pe Domnul și au promis să slujească Lui ca unui Stăpân și unui Dumnezeu. Fără acest lucru, din punct de vedere moral vorbim de o situație de curvie, deși, din considerente diplomatice, adesea e de evitat această formulare.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote