În prealabil postat de zaharia_2009
Cunosc f. bine ca acei crestini care nu doresc sa se nevoiasca cu mai nimic pe "calea cea strimta si aspra" a mintuirii il considera pe Hristos asa, un poet, un bonjurist, un melancolic , un miere-si-lapte, o doica batrina si duioasa, unul pt. care tu faci ce crezi de cuviinta si El te iarta si te mintuieste ca de, ce alta treaba are de facut pe lumea aceasta !
Mi-aduc aminte de o mustrare a lui Hristos care spune frumos : "... nici scripturile nu le cunoasteti si nici in puterea lui Dumnezeu nu credeti "
De crezut , sunt suficiente postarile pe care le-ati facut pina acum , vorba fratelui anterior, cucoana,dar scripturile ... la fel cu credinta , adica : nu prea .
Ba, mergind cu ideatia mai departe , se poate lesne intelege ca ori nu mergeti la biserica , ori ca atunci cind mergeti mai aveti si alte treburi decit terairea Sf. Liturghii . Afirm aceasta deoarece daca ati fi facut altfel ar fi trebuit sa fi sesizat pina acum ca la toate cele 3 sarbatori anuale legate de Sfinta Cruce , ca si in Duminica de dupa inaltarea Sf. Cruci, se citeste aceiasi bucata din Sf. Evanghelie , care spune :
" Si chemind la Sine multimea, impreuna cu ucenicii Sai , le-a zis : oricine voieste sa vina dupa mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze mie.(Marcu 8; 34)
Caci cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde, iar cine va pierde sufletul sau pentru Mine si pt. Evanghelie, acela il va scaspa. (Matei, 8; 35)"
Socotind ca aceste cuvinte sunt mai mult decit graitoare iar dumneata sti ce insemneaza crucea, sa o ridici, sa o pui pe umeri si sa o porti urmind astfel lui Hristos ca altfel iti pierzi sufletul ... nu mai am ce sa zic .
Foloseste toate atributele inteligentei profesionale si patrunde aceste cuvinte !
Dar daca totusi va mai impiedicati in ceva , va mai dau o mina de ajutor :
" Caci adevarat zic voua,inainte de a trece cerul si pamintul , o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pina ce se vor face toate. (Matei, 5, 18.)
Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, cit de mici, si va invata tot asa si pe altii, f. mic se va chema in imparatia cerurilor; iar cel ce va implini si va invata , acesta mare se va chema in imparatia cerurilor . (Matei, 5, 19)"
Desigur, daca voiesti . Daca nu , se poate trai si altfel !
|