View Single Post
Vechi 11.08.2012, 18:15:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Si apostolul Toma cum s-a descurcat in India?
Nu știu, Scriptura nu ne spune, decât Tradiția. Dar nici aceasta nu spune că Toma ar fi mâncat porc, ori s-ar fi închinat la vacă, doar pentru a adopta obiceiurile indienilor.

Citat:
Europenii si-au dat seama ca "scarboase" sunt doar prejudecati. Interesant ca pentru dvs. erau prejudecati faptul de a-i considera pe pagani necurati dar nu sunt prejudecati faptul de a crede ca un animal devine necurat in farfurie.
Câtă încredere putem avea în simțurile noastre? Nu e mai bine să ne încredem în Cuvântul lui Dumnezeu. Mai ales că de partea noastră e și știința medicală. A știut Dumnezeu mai bine de ce a interzis anumite "alimente"...

Citat:
Depinde ce intelegeti prin "a respinge". Apostolul Pavel respingea intregul VT cand ii invata pe evrei cum sta treaba cu Legea?
Nu apostolul Pavel mă uimește, ci dvs. în respingerea VT. Dacă nu vă deranjează, ce orientare religioasă aveți?

Citat:
Pot da dovada, bine-nteles. Domnul i-a spus "mananca" iar apostolul a ascultat intotdeauna, chiar daca se mai opunea la inceput. Nu a persistat niciodata in neascultare. Puteti da dvs. dovada ca Ap. Petru nu l-a ascultat pe Domnul pana la capat?
Bineînțeles. Textul biblic e foarte clar. Cu toate insistențele Domnului, Petru n-a mâncat! Nu vi se pare straniu acest refuz pentru un apostol pocăit? Ar trebui să vă pună pe gânduri...

Citat:
Si nu mi-ati raspuns: ce avea Ap. Petru de ascuns fata de evrei de a trebuit sa fie certat de Pavel, din moment ce, dupa parerea dvs. se respecta Legea la sange? Si Pavel insusi, in ce mod s-a facut grec cu grecii si evreu cu evreii?
Răspuns: granița era Cuvântul lui Dumnezeu. Când se pune problema, trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni (Fapte 5,29).

Citat:
Nu vorbeam de gadilatul simturilor ci de rolul unui animal, ca sa va arat ca rolul lui nu-i batut in cuie asa cum il prezentati, ci un animal cu un rol pentru dumneavoastra poate fi aliment pentru altul.
Pentru mine, rolul e cel destinat de Dumnezeu ("Acestea să vă slujească drept hrană"), dincolo de ce cred unii oameni. Eu sunt convins că nu mâncați "viermi, gândaci și șobolani", problema spinoasă e doar cea a porcului. Eu am fost dispus să-L aleg pe Hristos când s-a pus problema să las porcul. Dacă dumneavoastră aveți altă convingere, trebuie ca aceasta să fie foarte fermă, bazată pe un "stă scris", altfel veți fi nevoit să luptați împotriva conștiinței. Știu că e o luptă teribilă, dar ne putem sustrage...

Citat:
Cat despre pervertirea gusturilor alimentare, folositi un termen cam tare
Nu m-am referit doar la gusturile alimentare. De exemplu sunteți convins că gusturile muzicale pot fi pervertite? Avem din nefericire milioane de exemple în jurul nostru!

Citat:
Animalele necurate sunt "sanitari"? :)
Nu văd nimic de râs aici, dacă vă uitați pe listă veți descoperi o sumedenie de animale și păsări de pradă și chiar din cele ce se hrănesc cu hoituri. Porcul se hrănește și cu altceva mai "necurat", mi-e jenă să pronunț "alimentul"...
Dar cum spuneam, nu acesta e argumentul meu suprem, ci interdicția lui Dumnezeu. Fie că acea carne mi se pare mie mai gustoasă, mai rafinată, mai de dorit; ori nu...

Citat:
Cat despre fructul din Eden unde a disparut el?
Nu știu, probabil acolo unde a dispărut și Edenul.

Citat:
Tocmai ca din Babilon trebuie iesit si nicidecum din BO. Dar aveti dreptate, trebuie dezvoltat pe topicul dedicat celor ce pleaca din BO.
Nu știu să fi pronunțat neapărat explicit "Biserica Ortodoxă". De ieșirea din Babilon spuneam și eu...
Reply With Quote