Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2012, 17:48:59
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Eu vorbeam de păgânii cu care aveau contact apostolii, respectiv cei din bazinul mediteranian. E drept, obiceiurile culinare se mai schimbă, în ultima vreme europenii au cam importat aceste obiceiuri care înainte erau privite ca "scârboase". Ce părere să am? Eu mă ghidez după Biblie, nu după obiceiuri și tradiții.

Mă uimiți! Nu știu ce orientare creștină aveți, însă mi se pare destul de periculos să respingi întreg VT doar pentru că conține și "legea veche", respectiv legea ceremonială.

E pentru a doua oară că mă uimiți, de data aceasta referitor la NT! Puteți da textul dovadă că Petru a mâncat până la urmă din acele "dobitoace"?

Acesta nu poate fi un argument pentru creștin. Ar trebui să adoptăm toate obiceiurile păgâne (și nu numai cele privitoare la alimentație) doar pentru că gâdilă simțurile? Nemaivorbind că acestea (gusturile) se mai pot și perverti...

Așa cum am spus, această "necurăție" se referă doar la folosirea drept aliment, altfel animalele "necurate" au rolul lor bine definit în ecosistem. Dacă urmăriți lista din Lev.11, veți observa că majoritatea patrupedelor, peștilor și păsărilor necurate sunt cele care ar putea fi incluse în rândul "sanitarilor". Dar trecând peste toate aceste rațiuni, rămâne interdicția lui Dumnezeu "să nu le mâncați!" ce ar putea fi suficientă pentru un creștin. Nu știu, poate e un test. Credeți că fructul oprit din Eden era nesănătos, ori otrăvit?

Vorbiți iarăși neargumentat, când sunt atâtea trimiteri cu privire la "ieșirea din Babilon". Nu doar în Apocalipsa, ci chiar în VT. Această interpretare nu aparține [doar] adventiștilor, au dat-o alții înaintea lor, încă de pe tipul Reformei, dacă nu chiar mai înainte. Nu cred că e topicul cel mai potrivit acesta să dezvoltăm ideea...
Si apostolul Toma cum s-a descurcat in India? Vi se pare ca Domnul i-ar fi trimis pe apostoli doar in bazinul mediteranean ca sa predice? Europenii si-au dat seama ca "scarboase" sunt doar prejudecati. Interesant ca pentru dvs. erau prejudecati faptul de a-i considera pe pagani necurati dar nu sunt prejudecati faptul de a crede ca un animal devine necurat in farfurie.

Depinde ce intelegeti prin "a respinge". Apostolul Pavel respingea intregul VT cand ii invata pe evrei cum sta treaba cu Legea?

Pot da dovada, bine-nteles. Domnul i-a spus "mananca" iar apostolul a ascultat intotdeauna, chiar daca se mai opunea la inceput. Nu a persistat niciodata in neascultare. Puteti da dvs. dovada ca Ap. Petru nu l-a ascultat pe Domnul pana la capat? Si nu mi-ati raspuns: ce avea Ap. Petru de ascuns fata de evrei de a trebuit sa fie certat de Pavel, din moment ce, dupa parerea dvs. se respecta Legea la sange? Si Pavel insusi, in ce mod s-a facut grec cu grecii si evreu cu evreii?

Nu vorbeam de gadilatul simturilor ci de rolul unui animal, ca sa va arat ca rolul lui nu-i batut in cuie asa cum il prezentati, ci un animal cu un rol pentru dumneavoastra poate fi aliment pentru altul. Cat despre pervertirea gusturilor alimentare, folositi un termen cam tare, un chinez care mananca insecte nu are simtul pervertit doar pentru ca in alta parte se mananca miel.

Animalele necurate sunt "sanitari"? :) Dumnezeu a zis in VT "sa nu le mancati" iar in NT "mananca" si "nu mai numi necurat ceea ce Eu am curatit". Si la fel si despre oameni, ca Petru nu inventa prejudecati ci era o lege de la Dumnezeu sa stea departe de pagani si sa nu se casatoreasca cu femeile lor idolatre. Dumnezeu a legat si tot El a dezlegat.
Cat despre fructul din Eden unde a disparut el?

Tocmai ca din Babilon trebuie iesit si nicidecum din BO. Dar aveti dreptate, trebuie dezvoltat pe topicul dedicat celor ce pleaca din BO.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32