Citat:
Īn prealabil postat de Tartaruga
Raspunsul imi place, este foarte logic. Urmand insa aceasta logica si privind cele scrise in continuare in capitolul citat din Daniel si care se suprapune peste Apocalipsa, se ajunge la interpretarea catolica a apocalipsei si anume cele descrise in profetiile lui Daniel si cele apocaliptice s-au intamplat deja in Imperiul roman, in timpul vietii martirilor. Iar imparatul cu numarul 666 nu a fost altul decat Imparatul Nero. Iar conform numerologiei grecesti atribuite alfabetului, literele din numele sau dau numarul 666 daca aditionam valorile fiecarei litere in parte. Ce parere aveti de acestea? Parerea dvs. personala ma intereseaza.
|
Tocmai asta ma ingrijoreaza,logica mult prea simpla din raspunsul meu,stiut fiind faptul ca Sfanta Scriptura presupune o intelegere duhovniceasca in primul rand si mai putin una deductiv-rationala.Eu nu as sari atat de entuziast si rapid de la Daniel la Apocalipsa,intrucat desi exista unele legaturi sunt si foarte mari diferente iar
povestea Apocalipsei este una destul de complicata,cu foarte multe particularitati, intrucat a fost greu acceptata in canonul Noului Testament din mai multe motive.Exista o bogata exegeza cu privire la specificul si particularitatile literaturii apocaliptice,curentul profetic si Apocalipsa in sine.Ar fi mai util sa o luati metodic de la coada spre cap,adica incepeti cu eshatologia literaturii apocrife si apocaliptice din sec I si II i.Hr(
modelul veterotestamentar al Apocalipsei este intradevar Cartea lui Daniel)si apoi mergeti spre caracteristicile acestei scrieri,Apocalipsa, in cadrul comunitatii ioaneice unde a aparut.Puteti merge,daca va ajuta la acel moment,pe o structura de studiu de tipul:specia literara,data scrierii,situatia istorica,continut si structura,autor,scopul cartii,importanta de-a lungul timpului si finalmente locul Apocalipsei in cadrul scrierilor ce au aparut in timpul sau imediat dupa perioada nou-testamentara timpurie.
Multor comentatori le-a luat o viata acest drum asa ca daca va pasioneaza ar fi cazul sa nu mai pierdeti timpul intreband un anonim ca subsemnatul:) Toate cele bune,bon chance.