Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Eu pot vedea în oricine un posibil mântuit prin harul Domnului, chiar cel mai înrăit criminal de ar fi. În bisericile adventiste nu se dă interdicție de intrare nimănui, nici măcar celor excluși. În definitiv orice om poate fi recuperat pentru Împărăția lui Dumnezeu. Câtă vreme trăiește- adaug eu, voi spuneți mai mult: chiar și după moarte. Ce motive aș avea pentru a respinge un om?
|
Acum cateva zile spuneai:
"Problema e la păcatele săvârșite nu accidental, ci în mod repetat. Acestea devin notorii și atunci se impune luarea unor măsuri din partea Bisericii. Aceasta îi va retrage calitatea de membru respectivului păcătos. Biserica nu poate rămâne încărcată cu asemenea păcate. Cum privesc cei din afară o biserică ce tolerează păcate și păcătoși notorii în ea? Nu au dreptate musulmanii (dau și eu un exemplu neutru) când afirmă că Biserica Creștină este o biserică decăzută, plină de vicioși (curvari și bețivi - ca să rămânem doar la cele două exemple amintite mai sus)?
Iată de ce este necesară respectarea poruncii apostolice "să-l dați afară pe acel vicios!""
Esti un om al extremelor! Oamenii asemenea tie nu prea sunt de dorit la un drum lung.
Un sfant parinte de-al nostru, ortodox, spunea ca una dintre cele mai inalte virtuti crestine este cantarirea lucrurilor, dreapta masura a lucrurilor, ceea ce denota intelepciune.