Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 28.08.2012, 00:21:21
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Harul de fapt vine prin toate Sfintele Taine, iar inceputul este Mirungerea.
.
Suntem culmea ! Daca te uiti in urma cand am zis eu de sfintele Taine ai punctat tu cu Impartasirea.Iar cand am zis eu de impartasire ,tu te intorci la mirungere.
.
Citat:
Protestantii nu au aceeasi intelegere ca noi in privinta harului, din cate am inteles e un fel de binecuvantare la ei.
.
Da ,aici asa este. Harul este har,este dar ,este energie. Harul te transforma.Fara har nu faci nimic. Si picatura aia de ulei si frimitura aia de paine fac diferenta
Pentru ca harul vine din exterior ,dar trebuie ca si noi sa il vrem
Citat:
Ortodoxa, nu ii ajuta sa fie hindusi mai buni. Asadar, cine are inima curata si face fapte bune, la fel ca sf. Cornelie, Domnul ii trimite harul chemator. Si punctul final este botezul in BO.Asadar orice fapta buna este fapta buna, un om e capabil sa o faca datorita vointei si libertatii. Dar nu poate primi in interior harul neaparat necesar pentru mantuire. Nici noi nu il primim pentru faptele noastre, ci ne e dat gratis, il primim la Botez si Mirungere.
Deci omul ca mai face cateva fapte bune nu poate fi ca Adam inainte de cadere, el nici nu mai constientizeaza cand pacatuieste. De aceea spunem ca cei din Vechiul Testament mergeau in Iad, chiar daca erau prooroci. Tocmai de aceea a venit Iisu si ne-a trimis harul, pentru ca oamenii nu mai erau capabili sa il primeasca in interior.
Da ,dar nimeni nu a zis ca primesc har prin fapte.Asta mi-o tot atribui mie desi eu nu o sustin. Si nici ca faptele lor nu sunt total bune nu cred. Pot fi la fel de bune ca ale unui ortodox, lipseste doar adorarea lui Hristos.
Adica ce? Un pagan nu poate fi mai bun ca tine? Cata mandrie poti avea?
Poate fi mai bun.Odata ce eu zic ca sunt ultimul dintre oameni,la rugaciunea de smerenie,inseamna ca si pe pagani i-am covarsit cu pacatele mele. Dar tu ai ceva mult mai mare decat paganul.Ai speranta si lasarea in voia lui Hristos.Aceea paganul nu o are .
Si intr-o zi o sa ai si faptele, dar numai in ziua cand o sa ma accepti si pe mine:P
Glumesc, e vorba de ziua in care o sa ii accepti pe pagani si nu o sa ii mai mustri cu vorbele ,atunci credinta ti-a migrat din cunostinta in inima.
Harul tau e mult mai mare ca al paganilor. Paganii iti pot da un pahar cu apa.Tu le poti darui iertare intelegere ,si ajutor. Esti pregatit?
Reply With Quote