Citat:
În prealabil postat de iustin10
-Tatal este in toate : natura om,univers,cer ,vazute si nevazute
-Dumnezeu are un Fiu !
-Fiul lui Dumnezeu s-a intrupat si a devenit om,pentru ca noi sa redevenim placuti lui Dumnezeu
In consecinta nu exista alt mijloc de patrundere a harului in noi ,decat prin trupul lui HRISTOS , care doar aparent mai are forma painii
- Harul conlucreaza apoi cu voia omului,pentru a se manifesta in fapte
Nici omul singur fara har nu poate face faptele cele bune.
|
Am selectat pe cele care contineau nelamuriri, celelalte par adevarate.
- Divinitatea nu e in creatie, asta ti-am spus in cateva mesaje. In panteismul hindus divinitatea face parte din creatie, in crestinism Domnul este separat de creatie. Asta nu inseamna ca nu are grija tot timpul de creatie.
- Dumnezeu Tatal are un Fiu si pe Duhul Sfant, care e egal cu Fiul.
- urmatoarele sunt din teologia apuseana (catolicism si protestantism). In ortodoxie pacatul nu e o jignire la adresa lui Dumnezeu, ci duce la o imbolnavire a noastra prin departarea de Dumnezeu. Eugen7 a scris despre asta, a deschis chiar un topic de curand. Deci nu trebuie sa redevenim placuti lui Dumnezeu, ci Domnul ne-a ajutat si ne ajuta sa ramane cu el in comuniune, din cauza pacatelor dupa Adam noi nu mai puteam face asta.
- harul ne e dat prin Mirungere, facuta imediat dupa Botez. Prin impartasanie primi ceva in plus fata de har, pe Hristos.
- si asta ti-am mai scris, omul face fapte bune si fara har, doar calvinii spun ca fara har nu pot face fapte bune.