Citat:
În prealabil postat de Tomita
1. Discuti inainte de casatorie? Si unde e iubirea? Sau ar trebui analizele facute inainte de a iesi la intalniri si la prima intalnire sa prezinti dovada? Chestiile intime le afli mai tarziu cand deja te-ai atasat sau iti iubesti partenerul (teoretic...vad ca nu e chiar asa).
Daca nu puteai tu sa ai copii, stiai inainte de casatorie, sotul se casatorea cu tine erai mai fericita?
Iubirea nu exclude cinstea. Trebuie sa fii cinstit si sa nu minti partenerul, sa-i spui adevarul inainte, cande se mai poate face ceva, nu pus in fata faptului implinit. Si este valabil nu numai pentru copii, ci si pentru alte lucruri: boli, datorii, probleme. Nu e vorba de prezentat o dovada ci de a discuta deschis. Tie ti-ar place sa vina sotul candva dupa casatorie si sa-ti spun ca are SIDA, sau este impotent, sau are un copil din alta casatorie, sau are datorii?
Si de unde stii tu care din noi nu poate avea copii? Si nu, nu suntem fericiti nici unul din noi, dar asta este.
E vorba numai ca ramai cu ideea ca poate cu altcineva ai fi putut avea copii, asa un regret. E greu sa explici cuiva care nu a trait asta si nu poate pricepe.
2. Iubirea cuplului una si iubirea in procesul de procreere e alta (de asta este si un proces intim)...cand este perturbat cursul firesc se manifesta stresul pentru celulele sexuale si implicit pentru embrion.
Oricum esti in faza cand nu asculti de ratiune...de ai ajuns sa zici sa ajunga Biserica la un consens cu medicii.
Si eu am trecut prin faza asta...am vrut si dispensa de la Patriarhie sa fac inseminare artificiala...multe ratacite ca mine mai sunt...Am scris si la muntele Athos sa cer binecuvantare.
Si tot m-am dus la doctor..bine ca mi s-a facut rau...Am picat testul oricum: n-am ascultat.
Ce te doare acum e egoismul de a avea copii...un copil anume nu iubesti ci doar simti nevoia sa-ti canalizezi sentimentele spre cineva. E adevarat un copil e o binecuvantare (si eu am sa iubesc mereu copii)...poti sa te rogi sa ai dar nu sa apelezi la inseminare artificiala fara a gresi. Poti si sa divortezi sa ai copii..libertate de a gresi avem oricand...sa facem ce vrea Dumnezeu e mai greu.
|
Ia uite ce idei ai!
Eu vorbeam sa se poata lamuri niste aspecte intre medici si biserica. Asa a fost la inceput si cu transplantul de organe si s-au lamurit lucrurile pana la urma.
Si de ce este egoist sa ai copii? Este un drept natural al oricarui om.
Si de unde stim cand gresim si cand nu?
De rugat m-am rugat si am renuntat. M-am impacat oarecum cu ideea.
Mai mult nu mai spun.