View Single Post
Vechi 02.09.2012, 00:40:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Daca dogmele = Adevar precum spuneti, pai eu nu cunosc decat un singur Adevar: Iisus Hristos. Deci o singura dogma dupa definitia dvs. Daca toti crestinii ar fi ramas la aceasta sigura dogma acum ar fi cu totii uniti intr-o singura credinta, un singur Botez si un singur Pastor. Inca nu suntem acolo dar vom ajunge ca doar nu degeaba s-a rugat Iisus Tatalui pentru asta. Are o rabdare de fier cu incapatanarea lumii acesteia...
Deci cum sa intelegem asta?

Ca in afara de doua cuvinte: Iisus Hristos, fiecare sa-si fi permis sa creada orice, oricat de conflictual ar fi fost cu ideea de mantuire sau chiar cu persoana lui Iisus Hristos?

Nu cred ca Hristos s-a rugat ca sanatosii sa fie inchisi cu nebunii in acelasi sanatoriu (care numai sanatoriu n-ar mai fi ci de-a dreptul casa de nebuni - Biblia e chiar mai radicala in termeni..Babylon..chestii..)
S-a rugat ca cei sanatosi sa se inteleaga intre ei, sa nu ajunga asemeni celor nebuni.

Si desi catolicii si altii care vin cu pretentii ecumeniste, zic chipurile, ca rugaciunea lui Hristos nu a functionat, eu cred ca a functionat:

Bisericile ortodoxe in ciuda autocefaliei si a unor probleme relativ minore, SUNT in comuniune.

Restul lumii, care ii place sa-si spuna crestina iar pe alocuri poate ortodoxa...problema lor si Dumnezeu cu mila ca si pentru restul celor necredinciosi sau altfel-credinciosi mai bine zis.

Last edited by AlinB; 02.09.2012 at 02:03:28.
Reply With Quote