View Single Post
Vechi 02.09.2012, 01:07:43
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Deci cum sa intelegem asta?

Ca in afara de doua cuvinte: Iisus Hristos, fiecare sa-si fi permis sa creada orice, oricat de conflictual ar fi fost cu ideea de mantuire sau chiar cu persoana lui Iisus Hristos?

Nu cred ca Hristos s-a rugat ca sanatosii sa fie inchisi cu nebunii in acelasi sanatoriu (care numai sanatoriu n-ar mai fi)
S-a rugat ca cei sanatosi sa se inteleaga intre ei, sa nu ajunga asemeni celor nebuni.

Si desi catolicii si altii care vin cu pretentii ecumeniste, zic chipurile, ca rugaciunea lui Hristos nu a functionat, eu cred ca a functionat:

Bisericile ortodoxe in ciuda autocefaliei si a unor probleme relativ minore, SUNT in comuniune.

Restul lumii, care ii place sa-si spuna crestina iar pe alocuri poate ortodoxa...problema lor si Dumnezeu cu mila ca si pentru restul celor necredinciosi sau altfel-credinciosi mai bine zis.
Nimeni nu a spus ca sa-si permita sa creada orice ci sa creada ceea ce i-a invatat Maestrul lor: Iisus Hristos. Asa cum a zis si Pavel cand erau dezbinari: nu in numele lui Pavel s-au botezat si nici in numele altui apostol ci in numele lui Hristos, ca atare in Hristos sa fie uniti si toti "sa-si permita" sa creada doar ce a zis Hristos, ca El si nu altul este Mantuitorul si Rascumparatorul nostru, Invatatorul unic, Marele Preot etc. Deci nu sa creada fiecare orice, ci sa creada toti in Iisus si Cuvantul Sau ca doar de asta a venit pana la noi! Este chiar atat de greu? Doar incapatanarea ii face pe oameni sa continue sa nu vada ca "Hristos este in mijlocul nostru! Este si va fi!", deci El este ca si cum noi am fi prezenti in urma cu 2000 ani si I-am asculta cuvintele. Daca toti acei analfabeti il intelegeau perfect si il urmau toti ca unul, noi pentru ce n-am reusi? Doar pentru ca in 2000 de ani am avut timpul sa ne reingropam in invataturi umane ca evreii cu Legea lui Moise? Adevarul adica Hristos ne va face liberi pentru ca El este acum si aici in mijlocul nostru, este si va fi! Iar planul Lui se va face inainte ca lumea aceasta sa treaca...
Reply With Quote