Subiect: Predica de azi
View Single Post
Vechi 04.09.2012, 21:19:57
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

În altă ordine de idei, interdicția eutanasiei, fără excepție în ceea ce îi privește pe oameni, nu se aplică animalelor. Stăpânul unui animal în suferință finală poate apela, în bună conștiință, la eutanasie. Cel puțin asta e învățătura Bisericii mele, deci și a mea.
Sunt intru toul de acord. Dar din pacate eutanasie nu inseamna sa-i dai otrava de sobolani, cum am mai spus, asta provoaca o moarte lenta si nu neaparat placuta; asa ar putea sa ii dea si sticla pisata; si nici un flacon de somnifere pentru oameni, nici nu cred ca i-ar elibera nicio farmacie cuiva care ar zice ca vrea sa isi adoarma cainele. Iar in ce priveste stricnina folosita pe vremuri, cartile de specialitate din ziua de azi sustin ca nu mai e acceptata pt eutanasie pt ca produce o moarte foarte violenta si dureroasa (care numai eutanasie nu se poate numi). Si nici pe vremuri un doctor responsabil nu ar fi dat o otrava asa puternica pe mana unui om sa o administreze el. Eutanasia nu trebuie facuta decat de personalul calificat in acest sens. La el cum ar trebui facute si dezinsectia si deratizarea, de fapt.
Nu cred ca are rost sa precizez ca in lumea civilizata maltratarea propriilor animale (nu neaparat sa le jupoi de vii, e de ajuns sa le lasi sa se umple de capuse) te poate costa o amenda, caderea din drepturi si chiar puscarie, fiindca la noi ar putea fi considerata sminteala. Incep sa cred si eu ca ignoranta e o stare binecuvantata. Daca nu s-ar fi apucat niste oameni care n-aveau ce face sa scrie o carte de dermatologie, de exemplu, si eu sa ma uit in ea, nu as mai fi pusa in incurcatura cand mi-ar cere cineva ceva "de scarpinat", incercand sa-mi amintesc un tabel pe doua pagini cu algoritmul de diagnosticare a dermatitelor pruriginoase..(din care bineinteles nu lipseste nesuferitul acela de "examen de laborator", asa cum in cazul bolilor neurologice nu poti sa faci nimic fara examenul imagistic); si atunci ce ne facem daca la Dalga nu avem nici laborator nici "remeneu?" Dumnezeu cu mila...
Cel mai tare a fost un om care cica avea o pisica de vreo 20 de ani, si zicea ca a gasit-o (atunci) mai mult moarta decat vie, iar un vecin care era veterinar i-a zis s-o lase afara ca moare pana maine, si a doua zi s-a intors pisica miorlaind, si cica "pe urma (doctorul) s-a lasat de meserie si s-a facut popa; citez - ca e mai simplu, acum doar da din gura si ia banu, nu tre sa mai faca si treaba "
Reply With Quote