Aveți o perspectivă greșită, domnule AlinB. Și vă rog să mă iertați dar eu văd că preoții se ocupă în foarte mică măsură de mântuirea oamenilor, iar în mare măsură se ocupă de interesele lor personale sau de grup; mântuirea oamenilor este undeva printre ultimele locuri în prioritățile popilor, cel puțin din ceea ce am văzut eu până acum, nemaipunând la socoteală că unii dintre clerici ar trebui să își vadă în primul rând de propria lor încreștinare și mântuire și abia după aceea să își mai vadă și de a altora. Doar purtarea unei bărbi, a unor straie preoțești și un glas mai bun decât al altora nu te face mai creștin decât alții.
Iar modelul pe care îl propuneți este greșit pentru că presupune prea multă lipsă de ordine, lipsă de coordonare și lăsare de izbeliște a mirenilor de către clerici. Acolo unde este Duhul Sfânt este unitate, dragoste, conlucrare, nu dezbinare și lucrare fiecare pe contul lui. Iar o mistificare pe care văd că persistați să o faceți este aceea că nu ar fi oameni, însă dacă nu sunt oameni nu putem să aruncăm totul pe seama lui Dumnezeu și a oamenilor; cei care sunt responsabili sunt și cei vinovați de astfel de stări de lucruri, iar dumneavoastră îi culpabilizați chiar la modul indirect prin această critică pe care o faceți. Deci dacă nu există oameni, dacă nu există creștini suficienți și dacă nu sunt suficienți pentru o implicare mai mare socială decât pentru propria lor supraviețuire sau îmbogățire, astea se datorează lipsei de proiect, lipsei de responsabilitate pentru niște responsabilități legitime, lipsei de angajare în lucruri serioase și de mare anvergură, lipsei de ascultare față de Dumnezeu, față de Sfânta Scriptură, față de Sfânta Tradiție, etc.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
desi cu mila lui Dummnezeu si multa greutate ceva ceva s-a infiripat pe linia asta, avem vreo 20-30 organizatii crestin ortodoxe plus filiale care ceva ceva fac ele, fiecare pe felia lui,
|
Îmi cer iertare, domnule AlinB, dar eu nu știu despre ce organizații vorbiți, nu am auzit de ele, nu am auzit să le fi promovat cineva, oricât de nedesăvârșite ar fi ele, nu am auzit să le fi promovat cineva de la nivel oficial și central, nu am auzit de ele pe Trinitas TV, așa cum pe televiziunea patriarhului nu aud și nu am auzit de foarte multe lucruri de care trebuia și trebuie să aud și să audă și alții. Cu alte cuvinte ceea ce înțeleg este că aceste organizații sunt lăsate într-un fel sau altul de izbeliște, oamenii de inițiativă și de caracter sunt în continuare batjocoriți de clerici într-un fel sau altul, sunt lipsiți de sprijin, etc.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Si ce, ar fi trebuit sa fie tinuti cu forta in tara? Sau cumva au aparut in statistici 2.4 milioane in plus de catolici, neoprotestanti, musulmani, etc.?
|
Oricât încercați să "băgați sub preș", acest deficit de 2,4 milioane de ortodocși este un argument al eșecului lamentabil al Bisericii Ortodoxe Române, și în primul rând al celor responsabili. Și nu este vorba doar despre imigrație, deși și aici sunt mari probleme pentru că la imigrație s-a ajuns din cauza dezastrului economic de la noi din țară, dezastru economic și politic, și chiar și demografic, față de care BOR și clericii în primul și principalul rând stau nepăsători asistând cum se ruinează această țară, cum se ruinează acest popor și această națiune, asistând cum se depopulează Țara și Biserica, ci este vorba și despre sporul demografic negativ. Ce-a făcut BOR pentru a preîntâmpina aceste lucruri, pentru a se lupta împotriva lor? Ce-a făcut de la nivel oficial? Preocuparea în special pentru interesele clericale, și lăsarea de izbeliște a românilor ortodocși pentru a se descurca ei de capul lor fără nici o orientare, fără nici o grijă pastorală reală; chiar în urmă cu nu foarte mult, anul ăsta sau anul trecut am văzut o emisiune manipulatoare la Trinitas TV, mistificatoare, cu privire la problema avorturilor, unde se încerca să se ajungă la concluzia că România oricum, chiar și fără avorturi, era pe un trend demografic negativ, trecându-se sub tăcere responsabilitatea Bisericii și lipsa de implicare, în special de la cel mai înalt nivel, pentru ca să se ia niște măsuri politice împotriva acestui flagel ucigaș; o altă tentativă de manipulare a opiniei publice, prin care clericii (popii) încearcă să se scoată "basma curată", este perpectiva individualistă asupra fenomenului, adică tratat doar la un nivel individual, ca și păcat (de moarte), ori problema este că un astfel de tratament este valabil doar atunci când vorbim despre un număr relativ mic de cazuri, pentru că atunci când vorbim despre avorturile din România vorbim despre un fenomen amplu, de masă care trebuia și trebuie să fie tratat și din perspectiva aceasta de masă, nu doar la nivel individual, ori asta implica implicarea Bisericii de la nivelul oficial, Sfântul Sinod, atât în relația cu poporul cât și în relația cu factorii politici, neimplicarea, pasivitatea, nepăsarea, tăcerea vinovată aruncând culpa asupra BOR care se face vinovată, chiar și în mod indirect, chiar și numai moral, de tolerarea și pasivitatea acestui fenomen de avorturi, așa cum este vinovată și pentru pasivitatea în alte chestiuni. Tentativa de manipulare a BOR vine tocmai din aceea că se încearcă să se treacă cu vederea aceste lucruri, această pasivitate vinovată, se încearcă aruncarea responsabilității doar pe factorii economici, de educație (sau de lipsa ei), politici, sociali, șamd, ca și cum BOR, și în mod special clericii / popii, dar și creștinii mireni ar fi lipsiți de responsabilitate în toată chestiunea, ori tocmai aici este problema: BOR a fost și este și va fi responsabilă și vinovată pentru aceste rezultate, pentru aceste eșecuri, pentru toată pasivitatea, toleranța față de rău, tăcerea vinovată, lipsa de implicare, lipsa de transformare a societății românești în sens creștin. Asta este metoda popilor de a fugi de răspundere, numai că șmecheria popilor s-ar putea să aibă vreun succes doar înaintea oamenilor, pentru că noi știm cât de mult țin ei la imagine, la strălucirea exterioară, și nu la esență, nu la fondul lucrurilor, dar înaintea lui Dumnezeu lucrurile stau și vor sta într-un cu totul alt fel; păcat doar de cei care sunt în continuare păcăliți de șmecheria și perversitatea popilor. Dacă BOR și-ar fi făcut datoriile pe care le avea, și pentru care dealtfel sunt și plătiți (iar unii chiar prosperă bine de tot, cu profituri grase), și ortodocșii sau pseudo-ortodocșii ar fi continuat pe linia greșită, BOR ar fi fost absolvită de vină, altfel în sitauția în care a decurs istoria, BOR este vinovată.
Este vorba deci despre un spor demografic negativ, la care contribuție semnificativă nu are doar emigrația, ci și problemele sociale, economice, problemele familiilor, avorturile și în general această mentalitate care este promovată în ultimii 22 de ani dinspre occident (occidentul căzut în păcate evident, că mai există și occidentali sănătoși (la cap), și în general ăia sunt catolici și protestanți) și care militează împotriva valorilor creștine și tradiționale și pentru non-valori și pentru ceea ce catolicii au denumit "cultura morții", dar eu i-aș spune incultura morții pentru că în acest caz este evident că nu avem de-a face cu o cultură, ci cu o incultură și rea-credință strigătoare la cer. BOR trebuia și trebuie să lupte pe toate fronturile posibile împotriva acestui curent de mentalitate malefic, curent care este foarte puternic susținut de mass-media (evident de acelea de inspirația lor și finanțate de oamenii Satanei), iar pe de altă parte trebuie să lupte pentru promovarea și implementarea valorilor autentice creștine și tradiționale în această lume modernă, iar cele două, adică modernitatea și valorile tradiționale și creștine nu sunt deloc incompatibile, mai mult supraviețuirea modernității fiind direct legată de continuitatea și persistența valorilor creștine și tradiționale. Altfel spus BOR trebuie să lupte atât pe plan ideatic, de mentalitate, politic și așa mai departe, cu baza în fundamentul spiritual al lucrurilor, în Dumnezeu și în credința și nădejdea fără îndoială în Acesta pentru întemeierea și re-întemeierea întregii vieți a creștinilor ortodocși și a întregii societăți în Christos și în valorile autentice, adică în cele creștine. Duhul Sfânt a lucrat și încă mai lucrează în această direcție, și cred că încă va mai lucra, totul este ca BOR și în special popii să nu se mai opună Duhului Sfânt, să nu mai facă rezistență Duhului lui Christos și mai mult să conlucreze cu Acesta, să se lase inspirați și purtați mai departe de Duhul vindecării și al puterii, de Duhul adevărului și al dragostei.
Atâta timp cât mirenii vor tăcea din gură și nu vor pune presiune concretă asupra popilor, atâta timp cât cei valoroși nu vor reuși să penetreze structurile clericale pentru a îi înlocui pe cei care stau acolo doar pentru bani și pentru alte interese (materiale, dar nu numai, ci chiar și interese împotriva BOR și în general a Bisericii lui Christos), atâta timp cât cei care sunt în funcții nu vor asculta de Dumnezeu, de Christos ci de interesele lor personale sau de grup și de acele interese care sunt de fapt ilegitime și lucrează exact împotriva adevăratelor interese legitime ale Bisericii, va fi vai și amar de capul poporului, și inclusiv de capul popilor, va fi tot mai stimulată renunțarea la Biserica Ortodoxă. Practic, o parte din BOR, și în special dintre popi, merge la ora actuală spre propria ei auto-distrugere, și numai întoarcerea adevărată la Dumnezeu și ascultarea PRACTICĂ de Christos poate opri tendința negativă pe care au luat-o unii, nu toți, din BOR.