![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti sigur ca stii toate datele problemei? "Purtat despotic" suna atat de vag.. Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Democrație mânca-ți-aș!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Și normal că nu se înființează sau că funcționează haotic atâta timp cât cei care se află la conducerea Bisericii nu se ocupă cu instituirea unei reale ordini creștinești a lucrurilor în interiorul Bisericii. Subestimați valoarea organelor centralizatoare sau poate pur și simplu vreți să le absolviți de responsabilitățile pe care le au, însă practica Bisericii romano-catolice demonstrează virtuțile unei anumite ordini și discipline care lipsesc foarte mult în biserica ortodoxă. Atâta timp cât popii se interesează majoritar sau exclusiv de interesele lor personale sau de grup se crează și se exercită chiar din interiorul Bisericii Ortodoxe presiuni asupra mirenilor pentru a le spune "la revedere" sau chiar "la adio". Vedeți că la ultimul recensământ au ieșit față de cel din 2002 cu vreo 2,4 milioane de ortodocși mai puțin pe teritoriul României; probabil că dumneavoastră și factorilor responsabili vi se pare un număr neglijabil. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Aveti vreo problema cu aceasta perspectiva? Sigur ca aveti, pentru ca in societate nu exista suficient material crestin viguros astfel incat sa devina forta politica. Asta e tragedia cu care ne confruntam si desi calea cea buna si cu scaun la cap ar fi preocuparea ca o parte cat mai mare din societate sa devina crestina astfel incat acest angrenaj de forta sa se produca, ambitia noastra omenasca spune altceva: preotul sa lase crucea si Evanghelizarea, si sa se arunce in mocirla luptei poliice ca asa in mod sigur, multe suflete va castiga pentru Dumnezeu. Hilar. Ba nu, patetic. Citat:
Citat:
Pofitm, faceti voi cat va tine si ce va tine - rezultatul? Am scris mai sus. Citat:
Cam asa vad si neoprotestanatii lucrurile. Citi scuzele lor chiar aici, pe forum. Pai de ce o lasat ortodoxia? Pai nu o gasit acolo ce vroiau.. Chit ca n-au fost practicanti, ca n-au incercat sa fie practicanti, nu au incercat sa-si cunoasca credinta decat superficial - Biserica singura e de vina pentru ratacirile lor. Citat:
Citat:
N-ati vrea sa-i dati de exemplu? Citat:
Sau cumva au aparut in statistici 2.4 milioane in plus de catolici, neoprotestanti, musulmani, etc.? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Aveți o perspectivă greșită, domnule AlinB. Și vă rog să mă iertați dar eu văd că preoții se ocupă în foarte mică măsură de mântuirea oamenilor, iar în mare măsură se ocupă de interesele lor personale sau de grup; mântuirea oamenilor este undeva printre ultimele locuri în prioritățile popilor, cel puțin din ceea ce am văzut eu până acum, nemaipunând la socoteală că unii dintre clerici ar trebui să își vadă în primul rând de propria lor încreștinare și mântuire și abia după aceea să își mai vadă și de a altora. Doar purtarea unei bărbi, a unor straie preoțești și un glas mai bun decât al altora nu te face mai creștin decât alții.
Iar modelul pe care îl propuneți este greșit pentru că presupune prea multă lipsă de ordine, lipsă de coordonare și lăsare de izbeliște a mirenilor de către clerici. Acolo unde este Duhul Sfânt este unitate, dragoste, conlucrare, nu dezbinare și lucrare fiecare pe contul lui. Iar o mistificare pe care văd că persistați să o faceți este aceea că nu ar fi oameni, însă dacă nu sunt oameni nu putem să aruncăm totul pe seama lui Dumnezeu și a oamenilor; cei care sunt responsabili sunt și cei vinovați de astfel de stări de lucruri, iar dumneavoastră îi culpabilizați chiar la modul indirect prin această critică pe care o faceți. Deci dacă nu există oameni, dacă nu există creștini suficienți și dacă nu sunt suficienți pentru o implicare mai mare socială decât pentru propria lor supraviețuire sau îmbogățire, astea se datorează lipsei de proiect, lipsei de responsabilitate pentru niște responsabilități legitime, lipsei de angajare în lucruri serioase și de mare anvergură, lipsei de ascultare față de Dumnezeu, față de Sfânta Scriptură, față de Sfânta Tradiție, etc. Citat:
Citat:
Este vorba deci despre un spor demografic negativ, la care contribuție semnificativă nu are doar emigrația, ci și problemele sociale, economice, problemele familiilor, avorturile și în general această mentalitate care este promovată în ultimii 22 de ani dinspre occident (occidentul căzut în păcate evident, că mai există și occidentali sănătoși (la cap), și în general ăia sunt catolici și protestanți) și care militează împotriva valorilor creștine și tradiționale și pentru non-valori și pentru ceea ce catolicii au denumit "cultura morții", dar eu i-aș spune incultura morții pentru că în acest caz este evident că nu avem de-a face cu o cultură, ci cu o incultură și rea-credință strigătoare la cer. BOR trebuia și trebuie să lupte pe toate fronturile posibile împotriva acestui curent de mentalitate malefic, curent care este foarte puternic susținut de mass-media (evident de acelea de inspirația lor și finanțate de oamenii Satanei), iar pe de altă parte trebuie să lupte pentru promovarea și implementarea valorilor autentice creștine și tradiționale în această lume modernă, iar cele două, adică modernitatea și valorile tradiționale și creștine nu sunt deloc incompatibile, mai mult supraviețuirea modernității fiind direct legată de continuitatea și persistența valorilor creștine și tradiționale. Altfel spus BOR trebuie să lupte atât pe plan ideatic, de mentalitate, politic și așa mai departe, cu baza în fundamentul spiritual al lucrurilor, în Dumnezeu și în credința și nădejdea fără îndoială în Acesta pentru întemeierea și re-întemeierea întregii vieți a creștinilor ortodocși și a întregii societăți în Christos și în valorile autentice, adică în cele creștine. Duhul Sfânt a lucrat și încă mai lucrează în această direcție, și cred că încă va mai lucra, totul este ca BOR și în special popii să nu se mai opună Duhului Sfânt, să nu mai facă rezistență Duhului lui Christos și mai mult să conlucreze cu Acesta, să se lase inspirați și purtați mai departe de Duhul vindecării și al puterii, de Duhul adevărului și al dragostei. Atâta timp cât mirenii vor tăcea din gură și nu vor pune presiune concretă asupra popilor, atâta timp cât cei valoroși nu vor reuși să penetreze structurile clericale pentru a îi înlocui pe cei care stau acolo doar pentru bani și pentru alte interese (materiale, dar nu numai, ci chiar și interese împotriva BOR și în general a Bisericii lui Christos), atâta timp cât cei care sunt în funcții nu vor asculta de Dumnezeu, de Christos ci de interesele lor personale sau de grup și de acele interese care sunt de fapt ilegitime și lucrează exact împotriva adevăratelor interese legitime ale Bisericii, va fi vai și amar de capul poporului, și inclusiv de capul popilor, va fi tot mai stimulată renunțarea la Biserica Ortodoxă. Practic, o parte din BOR, și în special dintre popi, merge la ora actuală spre propria ei auto-distrugere, și numai întoarcerea adevărată la Dumnezeu și ascultarea PRACTICĂ de Christos poate opri tendința negativă pe care au luat-o unii, nu toți, din BOR. Iar privitor la cei care deja sunt emigrați, și despre care nu se știe dacă se vor mai întoarce în România, BOR, Statul Român, alte organizații, precum și oamenii trebuie să vegheze la păstrarea identității naționale și religioase a românilor ortodocși emigrați, pentru că pe acele plaiuri străine sunt amenințați atât cu pierderea identității naționale cât și a celei religioase. |
|
|||
|
|||
![]()
Plecarea peste hotare a 2,4 milioane de crestini este un fapt, nu o interpretare (daca o fi exacta cifra asta si daca oamenii aceia chiar sunt ce spunem noi sau spun ei ca sunt).
Acum, faptu-i fapt, insa ce interpretare vom aduce? Aici e-aici... Eu zic asa: orice am gandi noi, prizonieri ai intereselor noastre subiective, sa luam in calcul si pe Domnul, ca doar lucreaza in istorie (stie careva ca s-ar fi retras la pensie?). Oare ce voieste Dumnezeu prin aceasta plecare a crestinilor nostri in lume? Oare exodul acesta nu face parte din Planul lui Dumnezeu? Nu m-as mira ca Europa sa primeasca tocmai acum, la vreme de exod, o mostra de crestinism romanesc... Oameni care merg la biserica, fac semnul Sfintei Cruci, isi tin traditiile etc. Ce va iesi din asta eu nu stiu. Vom trai si vom vedea. Insa nu pricep de ce trebuie sa privim toate chioris, sceptici, pesimisti, nemultumiti, raniti, maniati, indignati, incruntati, dezamagiti si vesnic in banda negativa... Ochiul bun si ochiul rau... Eterna problema de asezare sufleteasca. P.S. N-am spus ca-n tara nu avem probleme si inca grozav de mari, cumplite chiar. Nu spun aceasta, spun doar sa ne-amintim mereu ca Domnul vede, Domnul ingrijeste, Domnul lucreaza in noi, in omenirea intreaga. Nu poate fi altcumva, iar noi sa nu uitam in nici un caz aceasta, ca doar nu suntem orfani. Last edited by ioan cezar; 02.09.2012 at 14:56:48. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ciocolota ROM si noul ei aspect | Delirul | Generalitati | 45 | 06.10.2010 05:25:01 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
De ce toate acele activități grotești... ca aspect | Bunl | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 10.01.2010 18:26:35 |
Implicarea sociala a Bisericii | iosif | Despre Biserica Ortodoxa in general | 52 | 05.03.2008 18:10:19 |
politica | nicoletajuravle | Generalitati | 76 | 20.05.2007 18:00:26 |
|