Citat:
Īn prealabil postat de antoniap
Dar, din pacate, in mod concret, in alegerea conducatorilor primeaza alte criterii... Daca nu esti santajabil, nu prea ajungi sa conduci nici macar o gradinita. De asta ajungem unde ajungem.
Tin minte ca acum cativa ani o persoana cu venituri modeste mi-a adresat cateva intrebari gen chestionar si, nefiind deprinsa cu minciuna, mi-a si spus de ce ma iscodeste. Mi-a spus ca nu se mai decurca in mod cinstit, ca isi dorea sa promoveze si era convinsa ca si eu procedez la fel. Intre timp, nu s-a ales cu prea mult, doar ca nu mai are acea umilinta si acea sinceritate, priveste lumea de sus si se razbuna pe ascuns daca e suparata, continuand sa para prietenoasa.
|
Completarea portretului
Adesea o poti vedea in niste haine ponosite, pentru a nu atrage atentia asupra prezentei sale. Suporta cu greu aceasta situatie, totusi, iar cand vede pe altii imbracati cu gust, considera ca acestia vor sa se remarce! Si le acorda mai multa
atentie... In ocazii festive, se imbraca foarte elegant.
Am vazut mai multe astfel de persoane. Pe unele le compatimeam sincer ca nu au bani sa-si cumpere ceva mai bun de imbracat. Pe unele, nestiind
cine sunt, le-am dispretuit, silindu-le sa-si scoata coltii...