View Single Post
  #1002  
Vechi 15.09.2012, 07:48:04
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned
 
Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 3.764
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Pentru ca pur si simplu noi, ortodocsii consideram ca sublimitatea relatiei mantuitoare cu Iisus Hristos - adica relatia care lucreaza mantuirea noastra - consta in impartasirea cu Sfantul Sau Trup si cu Sfantul Sau Sange, porunca la fel de importanta cu cele 10 porunci, porunca data noua in mod direct, frateste, fara tunetele si fulgerele adiacente.
Dacă e la fel de importantă porunca Cinei, nu înseamnă că anulează pe cele 10. Hristos nu ne învață să respectăm această poruncă și să călcăm cele 10, călcarea celor 10 nu vine decât de la diavolul. Dure și adevărate cuvintele sfântului apostol Pavel:

"Nu puteți să beți paharul Domnului și paharul demonilor; nu puteți să vă împărtășiți din masa Domnului și din masa demonilor" (1 Cor.10,21 - versiunea ortodoxă)

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Pentru noi, Sf.Impartasanie inseamna intrarea intru Odihna lui Dumnezeu!!
Odihna lui Dumnezeu înseamnă pace și împăcare cu El, nu răzvrătire și neascultare de El și voința Lui exprimată în cele 10 Porunci.

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Si inca din primele zile ale crestinismului, Sf.Apostoli savarseau Sf.Liturghie in prima zi a saptamanii.
Fals! În primele zile ale creștinismului nu existau "liturghii", iar "frângerea pâinii" se efectua zilnic nu doar în prima zi a săptămânii. Fapte 2,46.

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Iar miracolul acestei prime zile a saptamanii consta in metamorfozarea ei din ziua pagana a Soarelui in zi de sarbatoare crestina.
Provine tot din greacă, dar nu se numește metamorfoză, ci sincretism; și nu e miracol, ci sacrilegiu. Adică profanarea și pângărirea unicei zile sfințite și binecuvântate de Dumnezeu.

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
ASTA INSEAMNA CU ADEVARAT SFINTIREA UNEI ZILE!!!
O singură zi a sfințit Dumnezeu: sâmbăta. Iar în Scriptură găsim de nenumărate ori îndemnul de a sfinți și noi această zi:

"Și Sâmbetele Mele sfințiți-le, și să fie semn între Mine și între voi, ca să cunoașteți, că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru" (Iezechiil 20,20 - versiunea sinodală 1914)

În schimb, nu găsim niciun text, dar niciunul care să îndemne la sfințirea duminicii!

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Si daca sfintirea Duminicii este o lucrare a Duhului Sfant
Dacă... Din fericire, Duhul Sfânt nu sfințește o zi-alta decât a sfințit Dumnezeu o dată pentru totdeauna. Căci ce sfințește și binecuvintează Dumnezeu, e binecuvântat pentru veșnicie! 1 Paralipomena 17,27.

Sfințirea și poruncirea duminicii este o lucrare a împăratului Constantin, lucrare îndeplinită la data la care era încă păgân (și Domnul să mă ierte, dar nu știu dacă între scurtul interval între botezul creștin și moarte a fost creștin cu adevărat), nu poți zice că e o lucrare a Duhului Sfânt.

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Respectarea Duminicii isi are nasterea in practica Sfintilor Apostoli!!
O afirmație la fel de mincinoasă și nefondată biblic ca și cea cu "sfințirea și binecuvântarea de Dumnezeu a duminicii".
Reply With Quote