View Single Post
Vechi 15.09.2012, 08:39:07
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Fals! În primele zile ale creștinismului nu existau "liturghii", iar "frângerea pâinii" se efectua zilnic nu doar în prima zi a săptămânii. Fapte 2,46.
Falsul falsului!
"7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea c, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." FA 20.

"In ziua cea dintai a saptamanii, cand noi ne-am adunat sa frangem painea..."
Daca la inceputul propovaduirii se frangea painea in fiecare zi, cu trecerea timpului din cauza ca multi nu puteau sa ajunga la Liturghie s-a stabilit o alta zi ca fiind obligatorie pentru crestini sa participe la Sf.Liturghie.
SI APOSTOLII AU STABILIT ACEASTA ZI DUMINICA.

Iar frangerea painii insotita de rugaciuni si citirea psalmilor - asa cum o savarseau Sf.Apostoli - noi o numim Sf.Liturghie. Canonul rugaciunilor cuprinse in Liturghie a evoluat in timp, insa Liturghia asa cum se oficiaza astazi a fost stabilita de Sf.Ioan Hrisostomul.

Citat:
Provine tot din greacă, dar nu se numește metamorfoză, ci sincretism; și nu e miracol, ci sacrilegiu. Adică profanarea și pângărirea unicei zile sfințite și binecuvântate de Dumnezeu.[i]
Asta e parerea ta de om spalat pe creier, atat de profund in studiu incat in 8 ani de zile nu a cautat o opinie cat de cat obiectiva cautarilor sale.

Citat:
Sfințirea și poruncirea duminicii este o lucrare a împăratului Constantin, lucrare îndeplinită la data la care era încă păgân (și Domnul să mă ierte, dar nu știu dacă între scurtul interval între botezul creștin și moarte a fost creștin cu adevărat), nu poți zice că e o lucrare a Duhului Sfânt.
Asta nu poti tu sa spui cat de crestin era sau nu, asta dovedeste cat de increzut esti.
Imparatul Constantin nu a impus nimic cu forta, el doar a statuat ceea ce exista deja de vreo 250 de ani in Biserica: si anume serbarea Duminicii ca zi a oficierii Sf.Liturghii.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 15.09.2012 at 08:47:08.
Reply With Quote