Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Fals! În primele zile ale creștinismului nu existau "liturghii", iar "frângerea pâinii" se efectua zilnic nu doar în prima zi a săptămânii. Fapte 2,46.
|
Falsul falsului!
"7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea c, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." FA 20.
"In ziua cea dintai a saptamanii,
cand noi ne-am adunat sa frangem painea..."
Daca la inceputul propovaduirii se frangea painea
in fiecare zi, cu trecerea timpului din cauza ca multi nu puteau sa ajunga la Liturghie s-a stabilit o alta zi ca fiind obligatorie pentru crestini sa participe la Sf.Liturghie.
SI APOSTOLII AU STABILIT ACEASTA ZI
DUMINICA.
Iar frangerea painii insotita de rugaciuni si citirea psalmilor - asa cum o savarseau Sf.Apostoli - noi o numim Sf.Liturghie. Canonul rugaciunilor cuprinse in Liturghie a evoluat in timp, insa Liturghia asa cum se oficiaza astazi a fost stabilita de Sf.Ioan Hrisostomul.
Citat:
Provine tot din greacă, dar nu se numește metamorfoză, ci sincretism; și nu e miracol, ci sacrilegiu. Adică profanarea și pângărirea unicei zile sfințite și binecuvântate de Dumnezeu.[i]
|
Asta e parerea ta de om spalat pe creier, atat de profund in studiu incat in 8 ani de zile nu a cautat o opinie cat de cat obiectiva cautarilor sale.
Citat:
Sfințirea și poruncirea duminicii este o lucrare a împăratului Constantin, lucrare îndeplinită la data la care era încă păgân (și Domnul să mă ierte, dar nu știu dacă între scurtul interval între botezul creștin și moarte a fost creștin cu adevărat), nu poți zice că e o lucrare a Duhului Sfânt.
|
Asta nu poti tu sa spui cat de crestin era sau nu, asta dovedeste cat de increzut esti.
Imparatul Constantin nu a impus nimic cu forta, el doar a statuat ceea ce exista deja de vreo 250 de ani in Biserica: si anume serbarea Duminicii ca zi a oficierii Sf.Liturghii.