Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Dumnezeu sa te rasplateasca pentru aceasta fapta buna, frate Eugen!
Mie imi este de mult folos orientarea propusa de tine, intrucat timpul meu e drastic limitat, nevoile si indatoririle sunt multe, timp de scormonit si cercetat biblioteci nu prea mai am, abia de imi rezerv o ora de studiu pe zi si pentru sufletul meu. Asa ca e binevenita propunerea de lucrari, chiar daca aici se discuta punctiform anumite aspecte.
|
E o lista care sa induca in eroare, din motive usor de inteles a exclus lucrarile ortodoxe care combat evolutionismul (pe unele le-a inclus la evolutionism). Sau lucrarile stiintifice care combat evolutionismul. Daca vrei gasesti si lucrarile adecvate, dar trebuie sa iti doresti acest lucru (am mai dat eu odata o lista cu cateva lucrari).
Ma refer in special la partea cu evolutionismul teist, baza de acolo e cartea unui ortodox devenit stilist, Kalomiros. Cei 2-3 ortodocsi ce sustin evolutionismul teist ortodox, in frunte cu Kalomiros (el e la stilisti, dar sa spunem ca il punem, ca dupa el a aparut curentul asta) se bazeaza pe citate false din sfinti. Eu am dat in doua mesaje ce spun acei sfinti, chiar cei invocati de acestia.
Cum am mai scris, mai intai trebuie sa cunosti adevarul, daca citeste de exemplu cineva cartea lui Kalomiros o sa creada ca asa spun acei sfinti, in cazul ca nu a citit si ce spun de fapt acei sfinti.
P.S. De fapt nu eu am dat acele citate, fac parte din cartea Parintelui Serafim Rose, care ii raspunsese lui Kalomiros. Dar citatele sunt ale sfintilor, nu ale parintelui Serafim.