Citat:
În prealabil postat de AlinB
Titlul cu "marea inselare" e bun pentru ca aceasta doctrina este intr-adevar un element major de atractie al sectei adventiste.
De ce?
Pentru ca ideea unei "morti absolute" cvasi-anuleaza responsabilitatea morala.
Cu alte cuvinte, faci orice rautati vrei in aceasta viata si in cel mai rau caz, adormi si nu te mai trezesti.
Nici o consecinta in vesnicie, nici o pedeapsa pe masura faptelor.
Foarte incurajator pentru acea latura perversa a naturii umane care prefera sa nu se raporteze la vesnicie, ci sa traiasca "putin si bine".
|
Mare neadevar spuneti. Adventistii nu cred nicidecum ca totul s-ar sfarsi la groapa. Credinta adventista are la baza
invierea (si, mostenirea vietii vesnice, pentru cei credinciosi), la intoarcerea Domnului Iisus Hristos. Asa ne invata Scriptura si Crezul Crestin: "
astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie".
Ca omul in timpul mortii nu constientizeaza nimic, asta o spune Sfanta Scriptura. Asta cred si adventistii. Dar, credinta lor nu are nimic de a face cu nedevarurile spuse de Alin.
P.S. Zilele trecute a mai fost postat un mesaj care combatea nedevarurile spuse de Alin. Interesant este faptul ca mesajul a disparul si userul a fost banat. In schimb, au ramas minciunile. Am un sfat. Daca cineva urmareste sa castige ceva, sa aleaga numai adevarul (si Dumnezeu va fi cu el). Cei care aleg minciuna (sau o sustin - a se vedea atitudinea adminului), sunt pierzatori, fara doar si poate (indiferent de metodele folosite).