Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2012, 14:22:08
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
sunt dovezi palpabile ca ar exista gandul omului? Si totusi el exista!
Sunt! Stimulezi cortexul unui om cu electrozi si ele apar! De asemenea, cand un om ia o decizie, acul encefalogramei indica o activitate ceva mai intensa a creierului.

Nu doar gandurile pot fi determinate sa apara ci si amintiri si miscari involuntare... doar jucandu-te putin pe scoarta omului!
Vechi 28.09.2012, 21:55:03
corneliuson corneliuson is offline
Banned

Data înregistrării: 28.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Titlul cu "marea inselare" e bun pentru ca aceasta doctrina este intr-adevar un element major de atractie al sectei adventiste.

De ce?
Pentru ca ideea unei "morti absolute" cvasi-anuleaza responsabilitatea morala.

Cu alte cuvinte, faci orice rautati vrei in aceasta viata si in cel mai rau caz, adormi si nu te mai trezesti.
Nici o consecinta in vesnicie, nici o pedeapsa pe masura faptelor.

Foarte incurajator pentru acea latura perversa a naturii umane care prefera sa nu se raporteze la vesnicie, ci sa traiasca "putin si bine".
Mare neadevar spuneti. Adventistii nu cred nicidecum ca totul s-ar sfarsi la groapa. Credinta adventista are la baza invierea (si, mostenirea vietii vesnice, pentru cei credinciosi), la intoarcerea Domnului Iisus Hristos. Asa ne invata Scriptura si Crezul Crestin: "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie".

Ca omul in timpul mortii nu constientizeaza nimic, asta o spune Sfanta Scriptura. Asta cred si adventistii. Dar, credinta lor nu are nimic de a face cu nedevarurile spuse de Alin.

P.S. Zilele trecute a mai fost postat un mesaj care combatea nedevarurile spuse de Alin. Interesant este faptul ca mesajul a disparul si userul a fost banat. In schimb, au ramas minciunile. Am un sfat. Daca cineva urmareste sa castige ceva, sa aleaga numai adevarul (si Dumnezeu va fi cu el). Cei care aleg minciuna (sau o sustin - a se vedea atitudinea adminului), sunt pierzatori, fara doar si poate (indiferent de metodele folosite).
Vechi 28.09.2012, 22:03:28
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de corneliuson Vezi mesajul
Mare neadevar spuneti. Adventistii nu cred nicidecum ca totul s-ar sfarsi la groapa.
Doctrina anihilaționismului, specifică AZ7 și Martorilor lui Iehova, spune că păcătosul va fi anihilat, că va dispărea, că nu va trebui să dea socoteală pentru păcatele sale. La asta se referea domnul Alin, că eshatologia adventistă anulează responsabilitatea morală.

Din acest punct de vedere, nu există nicio diferență între adventism și ateism.
Vechi 28.09.2012, 22:17:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Mare neadevar spuneti. Adventistii nu cred nicidecum ca totul s-ar sfarsi la groapa. Credinta adventista are la baza invierea (si, mostenirea vietii vesnice, pentru cei credinciosi), la intoarcerea Domnului Iisus Hristos. Asa ne invata Scriptura si Crezul Crestin: "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie".
Partial adevarat.

Pe ce am pus eu accentul: dpdv adventist, pentru cei pacatosi, socoteala se termina la mormant.
Adica nu au de suportat in vesnicie consecintele pentru pacatele lor.

Cu alte cuvinte, daca esti virtuos, te alegi cu ceva, daca o dai in bara, nu e mare scofala, se stinge becul si gata.

Cum sa nu te apuce bucuria ca esti adventist?

Orice ai face, tot te alegi cu ceva.
Asa ca de ce sa te chinui prea mult sa faci ceva?

Citat:
Ca omul in timpul mortii nu constientizeaza nimic, asta o spune Sfanta Scriptura.
Asta cred si adventistii.
Poate vrei sa spui invers: asta cred adventistii si in consecinta asa inteleg si Sf. Scriptura.
Vechi 28.09.2012, 22:22:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Am vrut sa scriu asta.

Si prima data am realizat asta nu atat ca urmare a unui rationament teologic ci cunoscand personal membri acestui cult, chipurile credinciosi practicanti dar care faceau cu mare usuratate pacate mai mult decat evidente, ca si cand nu ar fi nimeni sa-i judece - dar mai bine zis - ca si cand nu vor fi niciodata cu adevarat pedepsiti pentru ele.
Vechi 28.09.2012, 22:24:18
Banned

Implicit

Citat:
spune că păcătosul va fi anihilat, că va dispărea, că nu va trebui să dea socoteală pentru păcatele sale. La asta se referea domnul Alin, că eshatologia adventistă anulează responsabilitatea morală..
La asta va referiti dvs. (nu Alin). "Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut"(2 Corinteni 510). "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12). Adventistii cunosc si cred astfel de invataturi scripturistice, referitoare la judecata si rasplata.

Citat:
Privind lucrurile prin aceeasi prisma a rautatii si minciunii, putem spune ca nu exista nici o diferenta intre minciuna si adevar.
Vechi 28.09.2012, 22:25:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Sunt! Stimulezi cortexul unui om cu electrozi si ele apar! De asemenea, cand un om ia o decizie, acul encefalogramei indica o activitate ceva mai intensa a creierului.

Nu doar gandurile pot fi determinate sa apara ci si amintiri si miscari involuntare... doar jucandu-te putin pe scoarta omului!
Categoric, daca te trezesti cu o palma zdravana din senin, poti fi sigur ca cineva s-a gandit la asta, nu e un spasm.

Dar nu cred ca la asta se refera Stefan cand vorbea de caracterul imaterial al gandului.
Vechi 28.09.2012, 22:29:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Natura umana este un subiect dificil. Pana acum partea din om numita suflet a scapat investigatiilor stiintifice. Din punct de vedere psihologic, personalitatea umana este localizata in creier iar aceasta pozitie este bine argumentata. Daca creierul este afectat mai ales in zona prefrontala, este afecta si personalitatea, daca creierul moare, moare si personalitatea lui (cel putin ceea ce putem vedea din ea la un om... nu stiu daca dispare sau nu pentru totdeauna).
Categoric, personalitatea omului poate fi modificata prin interventii fizice si nu cred ca avem nevoie de a mentiona lucruri atat de sofisticate.
E suficient de exemplu sa ne gandim la tortura.

Dar asta nu inseamna ca natura umana sau sufletul se rezuma la ce putem vedea/afecta fizic.

Citat:
Nu sunt dovezi ca ceva din personalitatea umana se desprinde de trup in momentul mortii sau ca ar putea exista in afara creierului (doresc sa fiu contrazis daca se poate)! Aceasta idee o acceptam prin credinta fara a o putea doveti in acelas mod in care adventistii o resping tot prin credinta fara a putea dovedi.
Nu sunt nici dovezi ca exista viata extraterestra.
Si totusi multi oameni cu pretentii de prestanta stiintifica afirma si chiar cred asta cu mare entuziasm.
Si nimeni nu pare sa aiba o problema cu asta, li se pare rezonabil ca respectivii sa aiba convingeri nefondate stiintific.

Dar daca un om de stiinta crede ca exista viata si dupa moartea biologica, cei ca tine imediat ii pun la indoiala caracterul.
Vechi 28.09.2012, 22:32:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
La asta va referiti dvs. (nu Alin). "Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut"(2 Corinteni 510). "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12). Adventistii cunosc si cred astfel de invataturi scripturistice, referitoare la judecata si rasplata.
Te joci cu cuvintele.
Care e rasplata pacatului dupa adventisti?
Non-existenta.

Este o pedeapsa in adevaratul sens al cuvantului?
Nicidecum, in acest fel, cel pacatos este absolvit total de consecintele faptelor lui.

Ca sa nu mai vorbim, ca sa cum am mentionat pe alt topic, prin acesta speculatie despre moarte ca incetare a existentei, adventistii il fac pe Dumnezeu un creator diabolic.

Caci pentru a aduce la judecata pe cei pacatosi, trebuie sa-i re-creeze cu rautatile lor cu tot - deci dupa adventisti, Dumnezeu devine un creator al raului.
Vechi 28.09.2012, 22:35:17
Banned

Implicit

Citat:
Partial adevarat..
"Partial adevarat", la cine? La mine sau la dvs.? Daca la mine, atunci unde este minciuna? Daca la dvs. atunci unde este adevarul? Caci eu nu am gasit nimic adevarat in postarea dvs.

Citat:
Pe ce am pus eu accentul: dpdv adventist, pentru cei pacatosi, socoteala se termina la mormant..
Mare neadevar (repet). Adventistii cred in ceea ce ne spune Sfanta Scriptura: judecata si rasplata pentru toti.

Citat:
Poate vrei sa spui invers: asta cred adventistii si in consecinta asa inteleg si Sf. Scriptura.
Este o intelegere gresita sa crezi in judecata si rasplata? Dvs. cum ati inteles Scriptura? Sa fie vorba cumva de rasplata fara judecata? Stim ca se spune ca unii deja sunt in rai, fara sa astepte revenirea Domnului si rasplatirea promisa. "Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui".(Apocalipsa 22:12).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08