View Single Post
  #360  
Vechi 01.10.2012, 23:37:39
andreicosmovici andreicosmovici is offline
Member
 
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Catolic
Mesaje: 91
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Asa este.
Draga Fani71, aceste aspecte consider ca este adecvat sa fie discutate cu preotul duhovnic.
Mă iertați, dar nu este singulară atitudinea următoare: eu întreb ceva, și mi se răspunde cu ideea următoare: "aceste aspecte consider ca este adecvat sa fie discutate cu preotul duhovnic".

Ok, dar aici este un forum. Cineva pune o intrebare, și altcineva, dacă dorește, răspunde. Credeți că întrebând pe forum, greșim împotriva duhovnicilor, sau a ideii că duhovnicii, într-un final, reglează chestiuni de o anumită complexitate? În ce mă privește, sfatul duhovnicului rămâne la fel de prețios, chiar dacă pun o întrebare și pe forum.

De aceea trebuie să existe responsabilitate atunci când răspundem unei întrebări. Să dozăm cât scriem (mai ales), și ce scriem (adică nu ne înțepăm). Nu găsesc folos să mi se tot spună "du-te și discută asta cu duhovnicul". Știu asta, și tocmai de aceea scriu: fiindcă sunt deschis să aflu și alte răspunsuri. Știu că nu trebuie să ocolesc sfatul duhovnicului, sau să-l înlocuiesc. Dar doresc să aflu și alte păreri. Chestiunea lansată de mine în acest topic are caracter general, chiar dacă există aspecte ale problemei care mă pot privi în mod direct. Deci, putem discuta (doar) până la un punct despre subiect, ceea ce cred (și sper) că și facem. Nu este oare și responsabilitatea noastră să încercăm să căutăm, să cerem răspunsuri în fel și chip? Altfel, sincer, nu mai văd rostul unui forum. Sau al unei discuții între prieteni, sau în privat. Sau în cadrul unui grup catehetic, în propria parohie.
Reply With Quote