View Single Post
Vechi 03.10.2012, 01:56:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Aghioritul Vezi mesajul
Acum legam acestea: Oare nu de dragul sotiei/sotului ne daruim prin IUBIREA ce ne leaga? Nu pt ca il/o iubim? Si decat sa am cearta si scandal sau sa cad in malahie sau adulter, nu mai bine "ma fac eu blestem" ca sa ma daruiesc lui/ei de dragul UNITATII si IUBIRII???? Nu mai bine incalc postul decat sa am cearta in familie???
Cearta dovedeste URA si MANIE, si ce post este acesta in care ne certam si ne uram si apoi chiar ne jignim??? si asta poate dura zile... luni... cand Dl Hristos ne spune ca "sa nu apuna soarele peste mania voastra"....
Cum implinim Legea/Porunca Iubirii in familie daca noi NU ne jertfim pt sot/sotie??? Chiar de ni se pare "pacat" (desi NU este!!! atat cat nu facem abuz) mai bine murim de dragul si linistea celuilalt si ne facem (cum a facut Hristos) "pacat" din iubire!
Cei care sunt numai trup și în timpul postului, sunt printre morți. Să-i ajutăm răbdându-le toate, rugându-ne și încercând să-i aducem pe calea calea cea dreaptă cu duhul blândeții, dar să ne împotrivim păcatului. „Femeia să se teamă de bărbat” când Hristos este capul bărbatului, dar când capul lui e păcatul și „Dumnezeul lui e stomacul”, n-are ce sfat e mântuire lua de la dânsul. Fără Hristos este mort, iar sfatul morților duce la moarte. De morți să nu ne fie teamă. Toată teama să ne fie de păcat, căci pe aceasta au avut-o și Sfinții.

Citat:
În prealabil postat de Aghioritul Vezi mesajul
Oameni buni, hadeti sa fim cu mintea dreapta cu diceranamant si sa vedem in sotia noastra nu un prilej de pacat, ci ea MERITA TOTUL! Ei ii daruiesc totul!!! De dragul lui Hristos si al ei! pt ca Dumnezeu este IUBIRE! Si in familia crestina NU sa nu fie IUBIREA, adica INSUSI DUMNEZEU! Care Se daruieste tuturor... si pe toate le plineste...
O minte dreaptă și cu disecernământ ar spune cam așa: Dumnezu merită totul!!! Nicidecum soția mea! Sau facem un idol din ea? Nimeni nu spune să nu-ți iubești soția, Doamne ferește, dar cu dicernământ să le facem pe toate, neuitând de Dumnezeu nici o clipă. Chiar si în iubire avem nevoie de discernământ, căci nu-i vei da diabeticului ciocolată, crezând că ai făcut un act de iubire, ci îl vei feri pe acesta de dulciuri care ar putea să-i dăuneze sănătății. La fel este cu iubirea în toate, să identificăm și să-i dăm ce-i mai de folos aproapelui. Aceasta e iubirea adevărată.

Dacă ți-ai iubi cu adevărat soția, te-ai înfrâna în posturi de dragul lui Hristos. Îți vei învăța soția să se roage și o vei ajuta să țină postul alimentar care este cuza creșterii libidoului și a altor pofte și astfel încet o vei aduce pe calea cea bună. Căci orb pe orb de va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă. Vorbim despre iubire, iubirea trupească, dar oare ce iubire o fi aceasta? Și pe ce loc punem iubirea față de Hristos? Mă refer la perioadele de post.
Reply With Quote