View Single Post
Vechi 05.10.2012, 23:17:05
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
versetul biblic amice, versetul biblic
Nu realizezi că nu e verset, ci Scriptura întreagă? Despre interdicția "chipurilor cioplite" găsești vreun verset acolo unde-l soliciți? Dar depre luarea în deșert a Numelui lui Dumnezeu găsești? Și cu toate acestea ne ferim să facem ceea ce interzice Decalogul...

Citat:
asa si? Hristos a citat din Decalog care era o parte a Legii. A spus cumva Hristos: baieti am desfiintat Legea (ceremoniala, civila etc) dar ramane Decalogul (inclusiv porunca 4)?
Doar atât poți spune ”așa și?”? Păi cum rămâne cu celelalte 7 porunci necitate de Hristos acolo? Nu mai sunt valabile? Nereiterarea lor ar trebui să le pună în aceeași situație neplăcută de a fi trecute cu vederea de creștini.

Citat:
asta e! Dat totusi incerca...
Mi-ai spus că "trâmbițez" sâmbăta și mi-am adus aminte că sunt [cel puțin] două momente cruciale ale omenirii când Dumnezeu este Cel ce folosește trâmbița: pe Sinai la darea Legii și la revenirea lui Hristos. Asta e tot. Acum înțelegi?

Citat:
In legatura cu cinstirea sambetei evreiesti Nu este verset biblic in care sa zica ca Hristos a respectat-o. Este? Posteaza-l!
Un moment! De ce-i spui "sâmbătă evreiască"? Nu și pentru români e aceeași sâmbătă? Românii fac parte din altă creație în care Dumnezeu S-ar fi odihnit în vreo altă zi? Nu, frate! E aceeași a șaptea zi a săptămânii pentru toate națiile că doar Dumnezeu l-a creat pe om înainte de a exista vreo nație. Iar prima zi petrecută de om împreună cu Creatorul său a fost sâmbăta (ziua a șaptea). Aceeași zi specială de părtășie cu Creatorul nostru, același memorial al Creației, a rămas pentru toate ființele omenești (evrei, ori români).

Cât despre respectarea sâmbetei de către Hristos, normal că este verset! Dar ce? Există cumva vreun verset în care Hristos ar fi necinstit sâmbăta? Scrie cumva că ar fi deschis atelierul Lui de tâmplărie în ziua sabatului? Ori că ar fi îndemnat pe cineva să meargă la târg ori să are în ziua sabatului?

"Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4,16 - versiunea ortodoxă)

Interesant că același evanghelist care identifică sâmbăta cu a șaptea zi a săptămânii (Luca 23,56-24,1) spune textual: „potrivit cu ceea ce era obișnuit pentru El”.

Citat:
care erau acele porunci pe care le respecta Avraam nu pot sa-ti spun atat timp cat Biblia nu le numeste si nu vreau sa ma arunc in speculatii, asa cum faceti voi adventistii, voi care va laudati ca aplicati Sola Scriptura...mai bine spus SOLA SPECULATIA
Nu e nicio speculație. Uită-te peste Ieșirea 16,28 în originalul ebraic ori în Septuaginta și vei descoperi aceleași expresii folosite de gura lui Dumnezeu (sunt citate chiar cuvintele Lui ca în cazul aprecierii față de credincioșia lui Avraam), de data aceasta acuzator cu privire la nerespectarea sabatului.
Iată deci ce cuprindea acele mițvah/entolas și torah/nomon!

Citat:
gresit.TOTAL GRESIT! Cum poti spune ca Dumnezeu si-a incetat activitatea? Uite ce spune Hristos intr-o zi de sambata: " Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez" (Ioan 5:17). Uite ca Dumnezeu lucreaza si in zi de sambata. Si ca sa nu zici ca Dumnezeu lucreaza in zi de sabath DOAR BINELE, fizica cuantica va contrazice afirmand ca Universul este in plina expansiune ceea ce arata ca Dumnezeu NU si-a incetat activitatea
N-am spus că-Și încetează activitatea în fiece sâmbătă,ci doar în sâmbăta primordială. Amintește-ți că ți-am spus că a făcut-o spre a ne da un model.

Citat:
asa si? Scrie undeva ca sambata evreilor era ziua de odihna de la inceputul Genezei a lui Dumnezeu?
Bineînțeles! Scrie chiar Dumnezeu cu propria Lui mână în textul poruncii a IV-a. Acolo identifică ziua a șaptea a săptămânii evreilor cu ziua când S-a odihnit la Creație.
Reply With Quote