Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Acolo unde spune să nu ne facem "chip cioplit", adică peste tot unde confirmă valabilitatea Decalogului.
|
versetul biblic amice, versetul biblic
Citat:
Decalogul nu cuprindea nimic în afară de cele 10 porunci, acolo nu găsești nimic despre alte legi (ceremoniale, civile, sanitare, etc.). Iar Hristos când zice că n-a venit să strice Legea ci s-o împlinească a și dat 3 exemple de porunci ale Decalogului:- Porunca a VI-a (Mat.5,21)
- Porunca a VII-a (Mat.5,27)
- Porunca a IX-a (Mat.5,33)
Ce zici de asta?
|
asa si? Hristos a citat din Decalog care era o parte a Legii. A spus cumva Hristos: baieti am desfiintat Legea (ceremoniala, civila etc) dar ramane Decalogul (inclusiv porunca 4)?
Citat:
Chiar nimic, nimic? Eu ce pot să-ți fac? Nu știu care parte să ți-o explic...
|
asta e! Dat totusi incerca...
Citat:
Legile acestea civile existau deja pe vremea aceea și nu erau proprii doar poporului evreu, ele reflectau datinile și hotărârile diferitelor coduri (exemplu Codul lui Hamurabbi), e adevărat că Dumnezeu le-a acceptat pentru o vreme în poporul Israel, dar Hristos S-a exprimat hotărât în sensul abrogării lor. Nu și a celor 10 porunci (Decalogul), acestea le-a întărit și le-a respectat în viața Sa pământească. Sau... negi lucrul acesta?
|
si unele porunci ale Decalogului se aflau in legile altor popoare: sa nu furi, sa nu depui marturie mincinoasa, femeia sa nu-si insele barbatul, cinstirea parintilor etc. In legatura cu cinstirea sambetei evreiesti Nu este verset biblic in care sa zica ca Hristos a respectat-o. Este? Posteaza-l!
Citat:
Tocmai de aceea, cum poți susține că nu a respectat porunca sabatului? Totuși ai evitat întrebarea mea punctuală, ce nu se referea doar la "anumite porunci", ci la:poruncile,
povețele,
îndreptările și
legile lui Dumnezeu?(Facerea 26,5)
Dacă ești sigur că acestea nu conțin și porunca sabatului, ar trebui să poți explica ce conțin, având în vedere formularea aceasta foarte specifică citată de scriitorul Genezei.
|
care erau acele porunci pe care le respecta Avraam nu pot sa-ti spun atat timp cat Biblia nu le numeste si nu vreau sa ma arunc in speculatii, asa cum faceti voi adventistii, voi care va laudati ca aplicati Sola Scriptura...mai bine spus SOLA SPECULATIA
Citat:
Am explicat deja de nenumărate ori pe acest forum. Dumnezeu Și-a încetat activitatea, a "sabatizat", adică "S-a odihnit"- aceasta neînsemnând neapărat o odihnă fizică, căci Dumnezeu nu obosește niciodată.
|
gresit.TOTAL GRESIT! Cum poti spune ca Dumnezeu si-a incetat activitatea? Uite ce spune Hristos intr-o zi de sambata: " Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez" (Ioan 5:17). Uite ca Dumnezeu lucreaza si in zi de sambata. Si ca sa nu zici ca Dumnezeu lucreaza in zi de sabath DOAR BINELE, fizica cuantica va contrazice afirmand ca Universul este in plina expansiune ceea ce arata ca Dumnezeu NU si-a incetat activitatea
Citat:
Nu. Scrie "ziua a șaptea". Denumirea de "sâmbătă" există doar în limba română, în limba ebraică (în cre a fost scrisă Geneza) ziua a șaptea a săptămânii nu era alta decât sâmbăta noastră a românilor. În niciun caz duminica!
|
asa si? Scrie undeva ca sambata evreilor era ziua de odihna de la inceputul Genezei a lui Dumnezeu?