Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Pai daca Ortodoxia nu le ia in seama, tu de ce te tot ostenesti cu ele?
Oare din acelasi motiv pentru care un ortodoxist impietrit e altceva decat un crestin ortodox?
|
Cezar, vezi ca am avut dreptate cand am spus cu cateva pagini in urma ca discutiile sunt degeaba? Tu nu doresti deocamdata sa intelegi, nu au nicio importanta argumentele, cineva spunea pe forum ca o conceptie devine ceva ce tine de sentimente si mai putin de rationament. Poate o fi adevarat.
Si nu e doar ca nu vrea cineva sa inteleaga, dar intelege doar ce s-a pregatit sa inteleaga. Cauza e alta, nu discutiile despre evolutionism sau orice altceva, ci un alt mod de gandire si intelegere, luat din modernism (ecumenism cum zic ortodocsii). E un mod de a privi lucrurile asemanator protestantismului, din care s-a si inspirat ecumenismul, o "libertate", o rearanjare a invataturii dupa credinta personala. De aceea avem multe diferente de a privi lucrurile, nu doar in ce priveste evolutionismul. Tot la fel de adevarat e ca pe forum sunt mai multi care au aceasta intelegere (as spune chiar ca mai mult de jumatate din useri) si de aceea e si o astfel de atmosfera pe forum, pentru ca apar dispute cu cei ce nu au si nu vor sa aiba o astfel de intelege protestantizata a ortodoxiei. Iar unii eterodocsi ecumenisti prind curaj sa atace si ei vazand ca si unii ortodocsi au aceleasi conceptii ca si ei.
In cazul de fata eu am mai dat raspunsul, dar ori nu l-ai citit ori nu l-ai luat in seama. In primul rand ti-am mai arata ca Eugen a inceput cu condamnarea celor ce nu accepta evolutionismul teist, mergand pana la sublinierea subtila ca isi pericliteaza mantuirea cei ce nu cred in asa ceva.
In al doilea rand eu am citat ca evolutionismul din stiinta nu afeceteaza cu nimic ortodoxia, pana nu au avut pretentia unii ortodocsi sa il integreze in invatatura ortodoxa, rezultand evolutionismul teist. Evolutionismul teist spune ca revelatia din Facerea trebuie sa o intelegem asa cum spun oamenii de stiinta, sa lasam deoparte invatatura sfintilor.
Si am dat si ce spune Cuv. Paisie Aghioritul: "„dacă te gândești că Hristos s-a născut din om, din MaicaDomnului! Adică strămoșul lui Hristos a fost maimuță? Ce
blasfemie! Și nu își dau seama că spun blasfemii”.
Cine cauta adevarul chiar daca ar avea o conceptie gresita si-o schimba cand afla adevarul, cine nu cauta justificari. Sau cum am mai spus eu, cine nu e in adevar ori va veni la adevar, ori va cauta sa isi justifice conceptia gresita mergand pana la atacarea adevarului sau a celui ce il sustine.