Subiect: Pentru Fumatori
View Single Post
Vechi 11.10.2012, 11:29:52
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul

...Ca sa ilustrez unde poate duce nebunia lasatului de fumat in numele lui Hristos, chipurile (pana aici a ajuns ticalosia minciunii), voi pomeni cazul unui om care a mers la duhovnic pentru sfat in vederea imbunatatirii rugaciunii. Avind duh de ravna la rugaciune, omul acesta a cautat un duhovnic batrin, crezind ca e vreun povatuitor incercat, sa ceara unele lamuriri. Insa nu stia ca sunt duhovnici cu parul alb insa cu mintea inca neduhovniceasca. Iar cand a pomenit de rugaciune, "inteleptul" duhovnic l-a luat cam iute in raspar si l-a intrebat: dar de fumat, fumezi? Da, a recunoscut omul, spunind ca un motiv pentru care vrea sfat duhovnicesc e legat si de nazuinta de a lasa, cu ajutorul lucrarii rugaciunii, unele patimi printre care si fumatul. Insa popa (ca altfel nu il pot numi) i-a zis rastit: ce rugaciune, domnule, cata vreme fumezi? Lasa intai fumatul si apoi vino sa discutam de rugaciune...

Consider ca v-am relatat un caz de crima in cele duhovnicesti, Dumnezeu sa-l ierte pe preotul acela de care nu mai voiesc sa imi amintesc... Dar pentru care iata, ma rog chiar acum, amintindu-mi totusi.
-eu m-am spovedit 2 ani la Parintele Teofil si dansul nu ii spovedea pe cei care fumau,le zicea ca intai sa se lase de fumat si apoi sa vina la spovedanie,eu am fost "norocos" pt ca nu am fumat niciodata (si bine am facut) .Dar ,desi pe mine ma primea la spovedit,l-am intrebat pe parintele Teofil (eram curios) de ce nu-i spovedeste pe cei care fumeaza(decat dupa ce e lasa de fumat) -pt ca eu aveam o patima mai mare decat fumatul si pe mine ma spovedea - si mi-a zis ca daca ei nu se pot lasa de o patima mica nu se vor lasa nici de alte pacate mai mari.
Asa mi-a zis mie,Dumnezeu stie daca a gresit sau nu pt ca nu i-a spovedit pe cei care fumau...
Reply With Quote