View Single Post
Vechi 12.10.2012, 12:30:45
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am spus ce ar fi scris sf. Ioan Gura de Aur (nici nu stiu macar pasajul). Nu am o parere in privinta asta. Pacatele mici nu sunt doar fapte, ci si ganduri, intentii, o intristare de o clipa, etc. Noi facem aceste pacate in fiecare minut, nici macar nu ne dam seama de ele pentru ca noi ne chinuim cu cele mari.

In ortodoxie nu exista mostenirea pacatului stramosesc, deci nici Preasfanta Fecioara Maria nu avea acest pacat. Doar in catolicism exista intelegerea cu transmiterea pacatului originar, poate de aceea au si adoptat dogma lor cu Imaculata Conceptie (pentru ca Fecioara Maria nu a a avut pacate poate s-au gandit ca nu ar fi putut sa aiba un pacat ca cel stramosesc).
In invatatura ortodoxa se transmit doar urmarile pacatului stramosesc, inclinatia spre pacat. Nu e o problema ca multi nu stiu, si eu mi-am lamurit asta in timp. Adam pierzand harul urmasii au fost mai predispusi sa pacatuiasca, adica inclinatia spre pacat. Cam asa spune si Par. Staniloae: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...esc-68987.html
nici pacatul adamic nu l-a avut Fecioara Maria cand s-a nascut? Din cate stiu eu acest pacat a fost sters odata cu zamislirea Mantuitorului
Reply With Quote