View Single Post
Vechi 14.10.2012, 20:17:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Esti inchis in balada, asta tot incerc sa iti spun. Ce-ar fi sa lasi balada si sa asculti pur si simplu ce anume iti spune interlocutorul?
Catalin, incapatanarea este o insusire a vointei. Insa una dezadaptativa, negativa. Asta nu pricep copiii speriati, din pacate.
Balada pe care ai auzit-o, pesemne de prea multe ori, o fi avind puncte comune cu ce iti cant eu, insa exista si diferente notabile. In definitiv, toata muzica e cu 7 note muzicale, iar multe partituri sunt in do major, insa cred ca esti de acord ca melodiile nu sunt identice...

Doar imi pare rau ca ai acoperit niste oglinzi vii cu carpe de sters praful.
Cezar, din astea pot spune si eu dar nu ma intereseaza, eu incerc sa scriu doar despre invatatura de credinta, fiecare isi vede de pacatele lui, nu ma fac eu judecator.
Ti-am mai scris, nu avem deloc aceleasi conceptii si chiar daca tu incerci in mod politicos cateodata sa ma faci sa le adopt pe ale tale iti spun ca in mod sigur nu doresc asta. Si ma refer la cum privesti tu (sau altii, ca mai sunt) invatatura ortodoxa. Din cate am vazut e o conceptie ce provine din ecumenism, tu nu intelegi pentru ca acum spui ca ai inceput sa cercetezi ce e ecumensimul. Eu incerc sa stau in credinta dreapta, nu doresc deloc sa imi schimb credinta sau sa adopt o combinatie intre cea ortodoxa si alta lumeasca.
Ai dat chiar tu un exemplu, daca erezia spune sa adopti alta invatatura si sa o inlocuiesti pe cea adevarata, in gandirea ecumenista este alt rationament, sa o tii si pe a ta dar sa o accepti si pe cea gresita, sa ai toleranta fata de ea. De exemplu sa tii si credinta ortodoxa dar sa accepti si cocneptiile penticostale, sa nu le condamni. Sau macar sa spui ca nu sunt decat mici neintelegeri.
Asadar nu doresc sa adopt o alta invatatura, cred doar ce marturiseste Biserica si sfintii, cred ca adevarul e intreg in BO, nu mai au si alte culte sau religii niste adevaruri care nu se stiau de Biserica.
Am aceste convingeri pentru ca am cercetat in legatura cu aceste lucruri, tu nu iti poti da seama pentru ca acum cauti sau pentru ca nu doresti sa cauti deocamdata. Poate in viitor vei vedea daca am dreptate, dar pana atunci sunt discutii sterile, nu avem cum sa ajungem la un numitor comun, la fel si cu alte persoane care au o astfel de conceptie. Pana iti dai si tu seama daca e bine ce zic sau nu, cred ca e mai bine sa avem dialoguri mai rare, pana avem macar un punct comun. Mai sper ca pot sa scriu cum cred eu de cuviinta.
Reply With Quote