View Single Post
Vechi 15.10.2012, 16:04:48
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Reinoiesc intrebarea: Puteti afirma ca Sfantul Ilie Tesvinteanul nu este in Rai cu trupul? Ca Sfantul Moise cel inviat intru Hristos Iisus nu este in Rai cu trupul? Ca maica Domnului nu este in Rai cu trupul?

Doamne ajuta.

Consider ca nu are rost sa discutam pe acest topic despre dreptii VT care au fost inviati in trup de Hristos Iisus la invierea Sa din morti (Matei cap 28).
Biblia spune ca Sf. Ilie s-a ridicat la cer cu trupul, dar ca Moise a fost ingropat dupa ce a murit. Despre Maica Domnului nu stiu, dar stiu ca la Ierusalim este mormantul ei.

In alta ordine de idei:
Si apoi, ce pretentii mari aveti de la un simplu autodidact, de ma faceti raspunzatoare de multe lucruri citite si redate aici pe forum!

AUTODIDÁCT ~ți m. și adjectival Persoană care și-a însușit un anumit bagaj de cunoștințe singură, fără profesor.

A fi autodidact nu e o lauda, ci o realitate pentru mine, iar colegii de forum, care ma stiu din 2006, stiu f bine acest lucru. Tocmai forumul m-a ajutat, prin discutiile purtate, sa acumulez.

Constat insa, ca sunt acceptate orice discutii si cat de multe pe acest topic - situatie prezenta si pe alte topicuri -, pana cand aduce cineva mesaje cuprinzand invatatura ortodoxa. Atunci se trezesc unii si "apara" acest spatiu virtual de aceasta "invazie ne-ortodoxa"; si pot afirma acest lucru pentru postarile, in care sunt doar citate din autori ortodocsi incontestabili, precum Sf. Maxim Marturisitorul sau Pr. Staniloae si care au starnit n reactii adverse. Daca acesti domni si doamne, ar reactiona in ideea de a corecta un lucru spus gresit, ar fi de inteles; atunci ar gasi si rabdarea si politetea absolut ortodoxe, de a indrepta lucrurile intr-un mod mai putin deranjant, fara ironie si fara un ton de superioritate .
Dar pentru asta trebuie, asa cum s-a afirmat, si de traire, nu numai de cunostinte. Degeaba cerem traire doar de la altii, daca nu o cerem in primul rand de la noi insine.
Reply With Quote