Citat:
În prealabil postat de Lucifer-junior
Sa luptam cu rautatea.
Sa luptam pentru libertatea noastra care este pe jumatate luata.
De ce sa devenim sclavi cand putem sa luptam.
Uite un citat:
,,Love and Survival is the same thing, as is Hate and Death."
Libertatea este al doilea lucru cel mai de pret pe care omul il are, primul este dragostea !
|
imi pare rau sa te dezamagesc luci.. dar noi nu suntem liberi...putem alege intre doua moduri de viatza dar inmomentul in care alegerea e facuta devii mai mult sau mai putin "scalv".
-daca iti alegi drumul pacatului devii rob al pacatului pentru ca nu te mai poti lasa de vicii,devin o a doua natura deci te numesti sclav.
-daca iti alegi drumul virtutiei,(calea cea stramta si cu chinuri)alegi sa il iubesti pe dumnezeu cu toata fiinta ta, dar in momentul in care simti aceasta iubire nu mai poti face decat ceea ce aceasta iubire iti permite adica doar virtutii; esti liber sa faci doar lucruri bune.deci traiesti o libertate constransa.
concluzia e ca aici pe pamant nu vom fii liberi, libertatea deplina nu exista:exita reguli, si libertatea de a alege, dupa ce ai facut alegerea nu mai esti liber.
-intrebarea e: si daca nu alegem, suntem noi liberi? asta..nu stiu...
apoi sa lupti cu rautatea..e un vis..si depinde si ce numesti tu rautate si rautati(poate nu avem aceeasi definitie mai ales ca din cate vad nu prea impartasesti dogmele ortodoxe).iar daca ceea ce nu mesti tu rautati sunt rautatile definite de Biserica, atunci spune-mi tu cum vrei sa convingi o lume in care pacatul e o virtute, in care razbunarea e o virtute si mandria un lucru admirabil, in care razboiul e o banalitate, cum vrei tu, si impreuna cu cine sa transformi lumea asta intr-o lume pacifista?libera? ...de fapt ce numesti tu libertate?