Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2007, 15:53:11
flory25 flory25 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucifer-junior
Sa luptam cu rautatea.
Sa luptam pentru libertatea noastra care este pe jumatate luata.
De ce sa devenim sclavi cand putem sa luptam.

Uite un citat:
,,Love and Survival is the same thing, as is Hate and Death."

Libertatea este al doilea lucru cel mai de pret pe care omul il are, primul este dragostea !
imi pare rau sa te dezamagesc luci.. dar noi nu suntem liberi...putem alege intre doua moduri de viatza dar inmomentul in care alegerea e facuta devii mai mult sau mai putin "scalv".
-daca iti alegi drumul pacatului devii rob al pacatului pentru ca nu te mai poti lasa de vicii,devin o a doua natura deci te numesti sclav.
-daca iti alegi drumul virtutiei,(calea cea stramta si cu chinuri)alegi sa il iubesti pe dumnezeu cu toata fiinta ta, dar in momentul in care simti aceasta iubire nu mai poti face decat ceea ce aceasta iubire iti permite adica doar virtutii; esti liber sa faci doar lucruri bune.deci traiesti o libertate constransa.
concluzia e ca aici pe pamant nu vom fii liberi, libertatea deplina nu exista:exita reguli, si libertatea de a alege, dupa ce ai facut alegerea nu mai esti liber.
-intrebarea e: si daca nu alegem, suntem noi liberi? asta..nu stiu...

apoi sa lupti cu rautatea..e un vis..si depinde si ce numesti tu rautate si rautati(poate nu avem aceeasi definitie mai ales ca din cate vad nu prea impartasesti dogmele ortodoxe).iar daca ceea ce nu mesti tu rautati sunt rautatile definite de Biserica, atunci spune-mi tu cum vrei sa convingi o lume in care pacatul e o virtute, in care razbunarea e o virtute si mandria un lucru admirabil, in care razboiul e o banalitate, cum vrei tu, si impreuna cu cine sa transformi lumea asta intr-o lume pacifista?libera? ...de fapt ce numesti tu libertate?
Reply With Quote
Vechi 24.10.2007, 16:59:19
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Citat:
În prealabil postat de erzbet
"In China se fa milioane de intreruperi ,pe luna cred ,iar nici noi nu suntem departe tinind cont de populatia existenta. "

Oricum e interzis legal unei femei sa aiba mai mult de un copil(doar in cazul unei sarcini multiple ii este permis) in China. Se explica numarul avorturilor, mai ales ca si asa sunt atat de numerosi de au impanzit tot globul. Daca nu ar exista o restrictie am numara "roman, chinez, englez, chinez, francez, chinez," samd
Iar legat de masonerie, teoria conspiratiei e la ordinea zilei vad
Gaseste tu o solutie crestineasca la aceasta situatie ,pentru uciderea unui suflet nevinovat nu exista nici o scuza.
Dumnezeu nu a creat omul pentru ca acesta sa devina un ucigas.
Si oricum legea cu avorturile incalca o porunca divina "nu ucide"
Nu uita ca aici nu esti pe un site oarecare ,baiatul cauta un raspuns crestin ,nu apartinind unui ateu.
Eu am spus ce spun statisticile, am evitat de aceasta data sa imi exprim parerea personala. Da, e un fapt dovedit, chinezii s-ar inmulti necontrolat, aceasta lege are ca scop prevenirea acestui lucru. Nu am amintit, nu am contrazis nici o lege divina. Nu cred cam depasit bunul simt ca sa mi se atraga atentia ca nu sunt pe un site oarecare. Si bietul baiat, dupa numele pe care il are si dupa problemele pe care le enunta, e departe de a fi un crestin tipic(lucru care dupa mine nu este nicidecum rau, dar asta e numai parerea mea)
Reply With Quote
Vechi 24.10.2007, 17:35:53
dorinel78 dorinel78 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.09.2006
Implicit

legat de avort, cica la catolici in primele 4 saptamani nu este considerat un pacat (savatie bostovoi-in cautarea aproapelui)
Reply With Quote
Vechi 24.10.2007, 18:17:29
Lucifer-junior
Guest

Implicit

Pentru aceia care cred in apocalipsa:
Cand credeti ca va venii, pana in 2030?
Reply With Quote
Vechi 24.10.2007, 18:36:31
Lucifer-junior
Guest

Implicit

Anita:
La cine te referi cand asociezi masoneria cu balaurul negru?
sau ce este masoneria?

flory25:
Asa de mult crezi in apocalipsa lui Ioan incat crezi ca libertatea omului este pierduta si omul degeaba incearca sa lupte cu rautatea caci nu are nici o sansa.Mai ignorant decat atat nu poti fii.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2007, 20:04:08
flory25 flory25 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2007
Implicit

ai dreptate luci, sunt ignoranta...dar ceea ce vroiam sa spun e ca lumea nu se va schimba in ciuda tuturor eforturilor noastre, iar daca noi existam azi existam gratie rugaciunilor calugarilor, preotilor, pustnicilor etc
in ceea ce priveste libertatea nu mi-ai raspuns cum definesti tu libertatea, si atunci iti voi explica de ce am scris cele de mai sus
Reply With Quote
Vechi 24.10.2007, 20:50:32
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinel78
legat de avort, cica la catolici in primele 4 saptamani nu este considerat un pacat (savatie bostovoi-in cautarea aproapelui)
catolicii au gasit ei multe portite spre a scuza pacatul.Pacat deosebit de mare este si daca se intampla ceva din adoua zi nu din a 4-a saptamana.si tot legat de avort,chia ca nu suntem ff departe de china raportandu-ne la suprafata si populatia tarii noastre.In Romania din 90 in coace s-au facut peste 15 MILIOANE de avorturi declarate.va inchipuiti ca daca s-ar mai pune si cele nedeclarate...ne ingrozim..
Reply With Quote
Vechi 24.10.2007, 23:02:46
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucifer-junior
va venii, pana in 2030?
Noi ortodocsii nu suntem interesati in CIND va veni, nu asta este important ci... daca vom avea ulei in candela pentru "a vedea", si a nu rata intilnirea cu Adevarul!;)
Reply With Quote
Vechi 24.10.2007, 23:17:15
dan73 dan73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Lucifer-junior:"Am si eu cateva intrebari despre lucifer:
1. De ce Dumnezeu l-a lasat pe pamant stiind ca o sa ii ademeneasca pe adam si eva la pacat?
2. De ce Dumnezeu a permis rautatea ?
3. De ce la inzestrat Dumnezeu pe lucifer cu darul de a alege intre bine si rau ?
4. Cand Dumnzeeu l-a aruncat pe lucifer in iad de ce a trebuie sa ii arunce si ceata lui de ingeri, ca ei nu au aveau nici o vina?
5. Cati ingeri au cazut impreuna cu lucifer atunci cand dumnezeu i-a aruncat in iad, pentru ca acum cand fiecare om are un demon, ar insemna sa fii cazut peste 6 miliarde de ingeri?"

1. Dumnezeu nu renunta la nimic din ceea ce a creat. El nu a creat pe cineva pentru o vreme ci pentru eternitate. Omul avea puterea sa respinga ispita.
2. A permis, permite si va permite rautatea pentru ca a respectat, respecta si va respecta libertatea.
3. A nu avea posibilitatea de a alege, echivaleaza cu a nu fi persoana.
4. Totul trebuie inteles personalist si nu juridic. Cei ajunsi in iad sunt cei care au dorit sa devina dumnezei prin ei insisi. A fi doar pentru tine echivaleaza cu moartea.
5. Au cazut cati s-au razvratit. Nu uita ca sunt duhuri. Cel posedat ajunge sa spuna ca numele ii este Legiune - deci demonul care l-a "cuprins" pe unul, ii poate cuprinde si pe altii. Nu sunt demoni doar pentru situatii de urgenta.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2007, 23:29:50
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dan73
1. De ce Dumnezeu l-a lasat pe pamant stiind ca o sa ii ademeneasca pe adam si eva la pacat?
2. De ce Dumnezeu a permis rautatea ?
3. De ce la inzestrat Dumnezeu pe lucifer cu darul de a alege intre bine si rau ?
4. Cand Dumnzeeu l-a aruncat pe lucifer in iad de ce a trebuie sa ii arunce si ceata lui de ingeri, ca ei nu au aveau nici o vina?
5. Cati ingeri au cazut impreuna cu lucifer atunci cand dumnezeu i-a aruncat in iad, pentru ca acum cand fiecare om are un demon, ar insemna sa fii cazut peste 6 miliarde de ingeri?"

1. Dumnezeu nu renunta la nimic din ceea ce a creat. El nu a creat pe cineva pentru o vreme ci pentru eternitate. Omul avea puterea sa respinga ispita.
2. A permis, permite si va permite rautatea pentru ca a respectat, respecta si va respecta libertatea.
3. A nu avea posibilitatea de a alege, echivaleaza cu a nu fi persoana.
4. Totul trebuie inteles personalist si nu juridic. Cei ajunsi in iad sunt cei care au dorit sa devina dumnezei prin ei insisi. A fi doar pentru tine echivaleaza cu moartea.
5. Au cazut cati s-au razvratit. Nu uita ca sunt duhuri. Cel posedat ajunge sa spuna ca numele ii este Legiune - deci demonul care l-a "cuprins" pe unul, ii poate cuprinde si pe altii. Nu sunt demoni doar pentru situatii de urgenta.
Pt. 1, 2 si 3. Nu l-a lasat ci l-a trimis in Iad, iar anexa iadului este pamintul unde au fost trimisi si Adam si Eva,deci locurile cele mai josnice, acolo ne aflam cu totii, iar pe pamint asta se face, se lucreaza cu viclenie si rautate, se ucide, samd, conform proverbului: " Daca esti la Roma faci ce fac romanii" 3. Toate creatiile lui Dumnezeu au darul de a alege altfel nu s-ar numi ADEVAR ci LIMITARE si constringere iar Raiul nu este nici una nici alta, asa vad eu, din ce am studiat...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Salutare sorin123 Generalitati 7 17.08.2011 19:20:31
Salutare GeorgePaul87 Generalitati 0 14.06.2009 17:41:59
SALUTARE alexandra Generalitati 11 05.09.2007 23:07:00