![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-daca iti alegi drumul pacatului devii rob al pacatului pentru ca nu te mai poti lasa de vicii,devin o a doua natura deci te numesti sclav. -daca iti alegi drumul virtutiei,(calea cea stramta si cu chinuri)alegi sa il iubesti pe dumnezeu cu toata fiinta ta, dar in momentul in care simti aceasta iubire nu mai poti face decat ceea ce aceasta iubire iti permite adica doar virtutii; esti liber sa faci doar lucruri bune.deci traiesti o libertate constransa. concluzia e ca aici pe pamant nu vom fii liberi, libertatea deplina nu exista:exita reguli, si libertatea de a alege, dupa ce ai facut alegerea nu mai esti liber. -intrebarea e: si daca nu alegem, suntem noi liberi? asta..nu stiu... apoi sa lupti cu rautatea..e un vis..si depinde si ce numesti tu rautate si rautati(poate nu avem aceeasi definitie mai ales ca din cate vad nu prea impartasesti dogmele ortodoxe).iar daca ceea ce nu mesti tu rautati sunt rautatile definite de Biserica, atunci spune-mi tu cum vrei sa convingi o lume in care pacatul e o virtute, in care razbunarea e o virtute si mandria un lucru admirabil, in care razboiul e o banalitate, cum vrei tu, si impreuna cu cine sa transformi lumea asta intr-o lume pacifista?libera? ...de fapt ce numesti tu libertate? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
legat de avort, cica la catolici in primele 4 saptamani nu este considerat un pacat (savatie bostovoi-in cautarea aproapelui)
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru aceia care cred in apocalipsa:
Cand credeti ca va venii, pana in 2030? |
|
|||
|
|||
![]()
Anita:
La cine te referi cand asociezi masoneria cu balaurul negru? sau ce este masoneria? flory25: Asa de mult crezi in apocalipsa lui Ioan incat crezi ca libertatea omului este pierduta si omul degeaba incearca sa lupte cu rautatea caci nu are nici o sansa.Mai ignorant decat atat nu poti fii. |
|
|||
|
|||
![]()
ai dreptate luci, sunt ignoranta...dar ceea ce vroiam sa spun e ca lumea nu se va schimba in ciuda tuturor eforturilor noastre, iar daca noi existam azi existam gratie rugaciunilor calugarilor, preotilor, pustnicilor etc
in ceea ce priveste libertatea nu mi-ai raspuns cum definesti tu libertatea, si atunci iti voi explica de ce am scris cele de mai sus |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Lucifer-junior:"Am si eu cateva intrebari despre lucifer:
1. De ce Dumnezeu l-a lasat pe pamant stiind ca o sa ii ademeneasca pe adam si eva la pacat? 2. De ce Dumnezeu a permis rautatea ? 3. De ce la inzestrat Dumnezeu pe lucifer cu darul de a alege intre bine si rau ? 4. Cand Dumnzeeu l-a aruncat pe lucifer in iad de ce a trebuie sa ii arunce si ceata lui de ingeri, ca ei nu au aveau nici o vina? 5. Cati ingeri au cazut impreuna cu lucifer atunci cand dumnezeu i-a aruncat in iad, pentru ca acum cand fiecare om are un demon, ar insemna sa fii cazut peste 6 miliarde de ingeri?" 1. Dumnezeu nu renunta la nimic din ceea ce a creat. El nu a creat pe cineva pentru o vreme ci pentru eternitate. Omul avea puterea sa respinga ispita. 2. A permis, permite si va permite rautatea pentru ca a respectat, respecta si va respecta libertatea. 3. A nu avea posibilitatea de a alege, echivaleaza cu a nu fi persoana. 4. Totul trebuie inteles personalist si nu juridic. Cei ajunsi in iad sunt cei care au dorit sa devina dumnezei prin ei insisi. A fi doar pentru tine echivaleaza cu moartea. 5. Au cazut cati s-au razvratit. Nu uita ca sunt duhuri. Cel posedat ajunge sa spuna ca numele ii este Legiune - deci demonul care l-a "cuprins" pe unul, ii poate cuprinde si pe altii. Nu sunt demoni doar pentru situatii de urgenta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|