Citat:
În prealabil postat de Doriana
Concluzii pripite izvorate dintr-o sensibilitate excesiva. Unii ar astepta numai sa li se spuna cat sunt de buni si sfinti. Ei bine, asteptati-va sa vi se suna si problemele pe care le aveti. Mai bine vi le spune un sectant in viata asta, macar aveti pe cine injura, decat sa vi le spuna Hristos cand veti ajunge dincolo.
|
A analiza ce se intampla in stanga si in dreapta nu inseamna cautarea Domnului, cel putin asa ne spun sfintii nostri. Atunci cand Il cautam pe Hristos (si poate Il si gasim) nu mai avem timp sa-i judecam pe ceilalti. Privim doar la El, iar pe ceilalti ii ajutam, cu fapta sau rugaciunea.
Citat:
În prealabil postat de Doriana
Am recunoscut si problemele cultului meu, dar va faceti intentionat ca uitati.
In ce priveste cautarea mea dupa Hristos, buna sau rea, nu aveti instrumentele sau obiectivitatea necesare pentru a o analiza. Dar va puteti amagi gandind ca stiti totul.
|
Pai mai sus spuneati ca trebuie sa fim pregatiti SA NE SPUNETI PROBLEMELE PE CARE LE AVEM NOI, insa, doua fraze mai jos, sunteti necajita daca observatia vi se face dumneavoastra. Adica e OK daca observatiile sunt facute bisericilor traditionale de catre protestanti, invers e gresit! Daca aveti pretentia ca puteti sa-i judecati pe ceilalti, atunci trebuie sa acceptati si sa fiti judecata! Referitor la cautarea Domnului nostru, sfintii nostri ne spun ca uitandu-ne la defectele si neajunsurile celorlalti gresim de doua ori: o data ca ne punem in pozitia de judecatori, iar asta nu inseamna smerenie, iar in al doi-lea rand, uitam tinta principala, adica Il uitam pe Domnul nostru.
Iar eu, din postarile userilor protestanti de pe forum (in afara de userul Scotsman, care s-a retras), am vazut ca aceasta e activitatea lor principala: de a analiza si critica Bisericile Traditionale, obiceiurile acestora si pe credinciosii lor. Iar asta imi intareste convingerea ca aceste secte vin de la diavol. Prin aceasta forma de judecare permanenta, contrara Sfintei Scripturi, de fapt sectantii/protestantii sunt indepartati de DOmnul nostru.