Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2012, 10:08:14
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Fa cum crezi, eu nu am fost deloc ironica si nici nu am de gand sa fiu cu tine. Nu sunt cu nimic mai buna decat tine. Dar daca ii suspectezi pe toti de reavointa si aroganta e normal sa sfarsesti certandu-te cu ei si simtindu-te umilit. Si totusi, ceilalti sunt oameni ca si tine. Au si ei fricile lor si cad si ei in ispita ca si tine. Condamnandu-i pe ei atat de aspru te autocondamni, si e pacat, caci e deja destul ca ne acuza vrajmasul sufletelor noastre.
Iti doresc numai bine.
Ba ai fost ironica: adu-ti aminte de gluma aceea cu superglue. Foarte urat!
Si eu am apelat la ironie in mai multe cazuri, dar altfel se pare ca nu se poate contra cu 666.
In rest, sa auzim numai de bine. De binele absolut, care ni s-a revelat noua in Biserica.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 10:34:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Binee..o luam de la capat.

1. Unde mai exact spune Sf. Scriptura ca se practica asta?

Nu stii, desi scrie clar: Ierusalim.

2. Ai dovezi.......
Foarte buna metoda lui Alin. Sola Scriptura pana la capat, si sectarii sunt cam pe nicaieri. Sola Scriptura este groapa pe care si-au sapat-o singuri, poate fi intoarsa impotriva lor intr-un mod extrem de eficient.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 10:39:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt Iisus nu a dat doar un exemplu de viata (asta au facut si altii), lucrarea Lui s-a finalizat cu trimiterea harului pierdut de Adam...
De fapt, Mantuitorul nu a trimis harul, ca harul nu este ceva creat care poate fi trimis aici sau acolo!
Mantuitorul Insusi S-a facut trup "plin de har si de adevar".
E o mica-mare diferenta!!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 11:37:11
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Eu cred ca aici va inselati. Postarile dumneavoastra au fost de genul:
-am fost la o slujba ortodoxa si ortodocsii nu erau centrati si nu s-au impartasit cu Sfanta Euharistie
-Biserica Ortodoxa ar trebui sa accepte sa fie analizata
-cati dintre ortodocsi cunosc si isi traiesc viata de credinta?
-etc, etc, etc
Lucrurile astea trebuie discutate. E normal ca cu ortodocsii sa discuti despre ortodocsi. Cu ai mei sunt ceva mai critica, pentru ca sunt ai mei si imi permit. Desigur ca nu ii barfesc in fata ortodocsilor, asa cum nici pe ortodocsi nu ii barfesc in fata lor. Problemele se discuta in fata, barfa pe la spate.

Citat:
De fapt, prin aceste postari, demonstrati ca analizati oameni si institutii si nu il cautati pe Hristos. Iar in urma analizei constatati ca acestea nu sunt fara pata. Deci, concluzia fireasca, biserica dumneavoastra (si implicit dumneavoastra) ar fi cumva mai buna. Asta e o manipulare de baza, practicata de toate sectele intalnite de mine: noi suntem mai buni ca ceilalti. Am urmarit si niste predici ale unor pastori adventisti la TV care, toate, sunt centrate pe aceiasi idee: noi suntem mai buni ca ceilalti pentru ca... ceilalti gresesc pentru ca...
Concluzii pripite izvorate dintr-o sensibilitate excesiva. Unii ar astepta numai sa li se spuna cat sunt de buni si sfinti. Ei bine, asteptati-va sa vi se suna si problemele pe care le aveti. Mai bine vi le spune un sectant in viata asta, macar aveti pe cine injura, decat sa vi le spuna Hristos cand veti ajunge dincolo. Am recunoscut si problemele cultului meu, dar va faceti intentionat ca uitati.

In ce priveste cautarea mea dupa Hristos, buna sau rea, nu aveti instrumentele sau obiectivitatea necesare pentru a o analiza. Dar va puteti amagi gandind ca stiti totul.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 12:37:55
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Osutafaraunu:O asemenea "biserică" nu mai e reprezentanta lui Dumnezeu pe pământ, cum s-a întâmplat cu "biserica" Vechiului Testament - poporul Israel.

In afara ca era doar o asa zisa biserica tot de ea trebuia sa asculti! Ea nu a mai fost de folos in momentul cand Dumnezeu a fost rastignit pe cruce!

5. Imi aduc iarasi aminte de credinta ta neprefacuta, care, precum s-a salasluit intai in bunica ta Loida si in mama Eunichi, tot asa, sunt incredintat, ca si intru tine.
14. Tu sa ramai in lucrurile pe care le-ai invatat si de care esti deplin incredintat, caci stii de la cine le-ai invatat; 15. din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Isus.

Din aceste versete se arata ca Timotei stia Sfintele scripturi care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire.Dar nu i-l aduceau la mantuire. E ca si versetul din Evrei :o odihna ca cea de Sabat(dar nu sabat). Un motor ca cel de Audi. Dar nu Audi!
Versetul 5. Imi aduc aminte de credinta ta neprefacuta, care s-a salasluit intai in bunica ta Lois si in mama ta, Eunice, si sunt incredintat ca si in tine.

Iara mergi prea departe. Credinta a venit mai intai bunicii si mamei lui si apoi lui. Dar nu spune de unde. Nu spune de la mama lui si de la bunica lui.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 13:09:38
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Concluzii pripite izvorate dintr-o sensibilitate excesiva. Unii ar astepta numai sa li se spuna cat sunt de buni si sfinti. Ei bine, asteptati-va sa vi se suna si problemele pe care le aveti. Mai bine vi le spune un sectant in viata asta, macar aveti pe cine injura, decat sa vi le spuna Hristos cand veti ajunge dincolo.
A analiza ce se intampla in stanga si in dreapta nu inseamna cautarea Domnului, cel putin asa ne spun sfintii nostri. Atunci cand Il cautam pe Hristos (si poate Il si gasim) nu mai avem timp sa-i judecam pe ceilalti. Privim doar la El, iar pe ceilalti ii ajutam, cu fapta sau rugaciunea.
Citat:
Am recunoscut si problemele cultului meu, dar va faceti intentionat ca uitati.
In ce priveste cautarea mea dupa Hristos, buna sau rea, nu aveti instrumentele sau obiectivitatea necesare pentru a o analiza. Dar va puteti amagi gandind ca stiti totul.
Pai mai sus spuneati ca trebuie sa fim pregatiti SA NE SPUNETI PROBLEMELE PE CARE LE AVEM NOI, insa, doua fraze mai jos, sunteti necajita daca observatia vi se face dumneavoastra. Adica e OK daca observatiile sunt facute bisericilor traditionale de catre protestanti, invers e gresit! Daca aveti pretentia ca puteti sa-i judecati pe ceilalti, atunci trebuie sa acceptati si sa fiti judecata! Referitor la cautarea Domnului nostru, sfintii nostri ne spun ca uitandu-ne la defectele si neajunsurile celorlalti gresim de doua ori: o data ca ne punem in pozitia de judecatori, iar asta nu inseamna smerenie, iar in al doi-lea rand, uitam tinta principala, adica Il uitam pe Domnul nostru.

Iar eu, din postarile userilor protestanti de pe forum (in afara de userul Scotsman, care s-a retras), am vazut ca aceasta e activitatea lor principala: de a analiza si critica Bisericile Traditionale, obiceiurile acestora si pe credinciosii lor. Iar asta imi intareste convingerea ca aceste secte vin de la diavol. Prin aceasta forma de judecare permanenta, contrara Sfintei Scripturi, de fapt sectantii/protestantii sunt indepartati de DOmnul nostru.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 13:54:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Daca aveti pretentia ca puteti sa-i judecati pe ceilalti, atunci trebuie sa acceptati si sa fiti judecata!
Desigur ca accept, doamna draga. Cum am mai spus, cine se considera Biserica trebuie sa fie pregatit sa fie judecat (obiectiv sau nu), analizat, criticat, indreptat. Caci e mai bine sa fim judecati in viata aceasta decat la judecata viitoare. Deci, va rog, continuati.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 14:48:48
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Ai mai spus o data ca habar nu ai, dar revii cu chestiunea, ceva tipic adventist banuiesc, daca nu stii ceva, repeta ce stii pana se plictiseste celalalt.
OK, nu știu cât de tipic adventist o fi, dar pe acest subiect ai reușit în sfârșit să mă plictisești

Citat:
Da, dar asa cum ai spus deja, nu ai nici un argument ca se practica in Biserica NT.
Am spus că nu am dovezi că se practica peste tot 100%, nu era vorba de zecime... în fine, chiar ești plictisitor... precis e ceva "tipic adventist"?

Citat:
Voi l-ati introdus (nu spun re- ca nu aveti nici o legatura cu susnumita Biserica), impotriva Sf. Scripturi, desi aveti pretentii de "Sola Scriptura".
Sola Scriptura, nu înseamnă "Sola NT"

Citat:
Din moment ce ai pretentii de "Sola Scriptura" si ceri si altora sa NU faca ceea ce nu scrie in Scriptura si in Scriptura NU scrie ca ar fi fost folosite in Biserica NT, nici voi nu ar trebui sa le folositi daca aveti pretentiile pe care le aveti.

Ai priceput acum? Sau o luam de la capat?".
Sola Scriptura, nu înseamnă "Sola NT" Ai priceput acum?

Citat:
Nu si acolo unde trebuie pentru ca practica voastra sa fie valida: in Biserica N.T.
Cine stabilește "unde trebuie", cine hotărește normele metodologice? Cumva AlinB? Ar fi un dezastru!

Și ca să încheiem subiectul cu instrumentele muzicale: Biserica Noului Testament funcționa la început în sinagogi, apoi odată cu începerea prigoanei în casele credincioșilor. În sinagogi se foloseau instrumentele muzicale (cum s-a văzut), iar în case, cei care le posedau, le foloseau. E cât se poate de logic.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 15:06:32
Banned

Implicit

Citat:
Confuzia tipica a sectarului care crede ca asa cum citeste el Biblia, este corect, desi Biblia pe care o citeste sectarul este furata de la cel pe care il reclama ca nu ar sti, chipurile, sa o interpreteze corect.
Confuzia tipică a ortodoxului care crede că Biserica Primară e Biserica Ortodoxă, iar aceasta de pe urmă are drept de exclusivitate asupra Scripturii. Deși singura contribuție asupra Sfintelor Scripturi a fost încălcarea și deformarea lor. De scris au scris-o profeții și apostolii, iar de inspirat a inspirat-o Duhul Sfânt. Biserica Ortodoxă era pe nicăieri.

Citat:
Nu cred. Peste tot unde sunt adventisti, vezi 30 carti ale lui White si rareori cate o Biblie ratacita.
Pardon. Dacă vezi 30 de cărți EGW, ele nu sunt 30 de exemplare din aceeași carte, iar acolo unde sunt 2 exemplare din aceeași carte sunt cel puțin 3 exemplare din Cartea Cărților. De exemplu, eu am 20 de exemplare ale Bibliei (mă refer la cele tipărite, căci în format electronic am peste 100).
Așa că las-o mai moale cu "Biblia rătăcită" a adventiștilor, ocupă-te mai bine de rătăciții fără Biblie din vastul univers ortodox!

Citat:
Apropo, de ce editii adventiste ale Bibliei stii?
În limba română niciuna dacă te referi la editurile AZȘ românești. Apropo, cărțile Ellenei White n-au fost editate doar la editurile AZȘ.

Citat:
Pai zi ce verificau.
Ca vad ca te-ai facut mic, si ai abandonat ideea.
Să înțeleg că tu nu știai ce verificau? Înseamnă că ești "mare"... ce să mai spun... Bineînțeles că verificau concordanța între spusele apostolului și spiritul Scripturii. Că citarea la virgulă oricum o uitau până ajungeau acasă să verifice...

Citat:
Este neutru inter-confesional, in sensul ca nici tu nici eu nu o sa contestam ca taiarea imprejur este abolita.
Atunci ce rost mai are să discutăm, doar de dragul contrazicerii? Ai alt exemplu? Nu? La revedere!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 15:11:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Dar in aceea biserica nu crezi tu! Aceea era ortodoxa si catolica!
Eu cred în Biserica instituită de Domnul Hristos care nu se numea nici Catolică nici Ortodoxă, de ce să cred în ele?

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Osutafaraunu: Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. Eu m-am saturat de prostiile care le spui.
Dacă acceptarea faptului că Biblia e Cuvântul lui Dumnezeu este cea mai mare prostie rostită de mine, prefer să rostesc în continuare această "prostie"...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32