Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Ai dreptate, lucrul acesta s-a întâmplat pentru foarte scurt timp. După cum am scris, odată cu începerea prigoanei (chiar de către evreii ortodocși- ca să le zic așa și nu greșit), Biserica s-a mutat în casele creștinilor. Așa găsim scris în epistole.
|
nici nu am contrazis acest lucru. Dar unde scrie ca in casele crestinilor in timplul slujbelor religioase se cantau la instrumente?
Citat:
Nu. Dar să nu uităm că atât evreii cât și creștinii se închinau la Același Dumnezeu și foloseau aceiași psalmi în închinare. Ce argument ai împotriva instrumentelor care acompaniau psalmii respectivi? Să nu uităm că unii psalmi sunt compuși cu "partitură" specială pentru instrumentele acelea.
|
o fi acelasi Dumnezeu numai ca evreii se inchina numai la o singura persoana a Treimii. Il cinstesc evreii pe Hristos? Dar pe Sf. Duh? Chiar daca evreii foloseau instrumente la templu, asta nu inseamna ca primii crestini le utilizau si ei (NU exista dovezi biblice)
Citat:
Acolo unde scrie că primii creștini cântau în cor. În Biserica Primară se cânta pe patru voci? Dacă Biserica Ortodoxă se consideră păstrătoarea exactă a tradiției apostolice, de ce folosește în închinare corul pe patru voci? Știm sigur că pe vremea aceea nu existau partituri după modelul SATB.
Iată încă o fisură în "continuitatea apostolică" de care faceți atâta caz!
|
se stie ca in Biserica primara se cantau imne in cor ( adica il laudau pe Hristos toti crestinii odata). Bineinteles ca nu toti aveau calitati muzicale, unii cantau fals si de aceea s-au format corurile din cei ce poseda calitati muzicale, pentru frumusetea slujbelor religioase. Cu toate astea NIMENI nu este oprit sa cante in biserica.
PS: chiar daca pe vremea aia nu se canta pe 4 voci, unde e problema? Cert este ca in biserica primara se canta VOCAL si NU INSTRUMENTAL (sunt dovezi ca s-ar fi cantat la instrumente?). La ortodocsi se canta pe 4 voci pentru ca muzica vocala a evoluat, dar muzica bisericeasca a ramas tot vocala ca pe timpul apostolilor, NU am schimbat-o trecat pe intrumente muzicale. Voi adventistii in bisericile voastre folositi opaitul pentru iluminat (ca in biserica apostolica) sau becul electric?