Citat:
În prealabil postat de ioanna
Florin-Ionut: am vazut filmul. Nu mai comentez despre el, ci spun doar atat: daca tu crezi in mega-conspiratia mondiala, care ne-ar fi ascuns ca pamantul e plat, atunci am toata admiratia pentru unitatea incredibila a zecilor de mii (chiar sute) de oameni implicati in astronomie de-a lungul zecilor de ani, nici unul n-a scapat o vorba. Asa unitate in diversitate e unica ! In rest, nu ma afecteaza cu nimic forma, raman doar cu admiratia unitatii.
|
În ziua de azi poți să-ți dai doctoratul pe o feliuță de astronomie teoretică fără a fi nevoit să arunci măcar o privire prin telescop. Calculatoarele simulează, se fac calcule matematice pe care foarte puțini le înțeleg cu adevărat, se emite teorii grandioase despre găuri negre, energii negre, materii negre... toate negre. Și boborul crede, de ce să nu creadă? Doar e pe Discovery.
Zeci și sute de mii? Cred că exagerezi. Iar dacă e să-i filtrăm doar pe cei care au zburat sau care au acces la dispozitive ultraperformante de observație, numărul lor scade dramatic.
Există două motive puternice pentru care cei din urmă și-ar ține gura:
1. Pentru bani, pentru foarte mulți bani (care vin de la buget în sume... astronomice).
2. De dragul familiei, din cauza amenințărilor.
Oricum, după ~ 60 de ani, chiar dacă se ridică vreunul să reveleze adevărul, majoritatea îl va privi ca pe un nebun de legat. Deci nu mai e nici un pericol pentru aceste organizații de a fi deconspirate.