View Single Post
Vechi 11.11.2012, 21:12:39
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
1. Poate te-ai ghidat dupa titlul forumului, dar pe forum nu sunt doar ortodocsi,
2. La fel ca in mesajele anterioare, "unirea credintei" nu se refera la ortodoxie, ci la unirea ortodocsilor cu cei din alte culte. Am vrut sa spun aceste lucruri, ca sa fim siguri ca vorbim despre acelasi lucru.

3. Indemnul tau nu stiu exact la vine se refera. Poate lamuresti, si ar fi interesant sa dai mai multe amanunte despre ceea ce zici, cu raspandirea Adevarului, pare interesant.
Altfel toti suntem marturisitori (chiar daca nu si traitori), si atunci cand spunem Crezul marturisim Adevarul. Marturisitori au fost si unii sfinti care abia se convertisera la crestinism si apoi au fost omorati.
1. Eu nu stiu ce intelege fiecare prin "ortodoxie", dar daca prin "crestinism" intelegem toti acelasi lucru atunci unirea credintei se refera la aderearea la crestinism. Iar prin felul in care am descoperit eu crestinismul am sa va povestesc un eveniment din trecutul meu.

"Calatoream de la Bucuresti spre Bacau acum vreo 6-7 ani si discutam cu o duduie (care facuse avort) despre cat de inumana e predania bisericii, despre cat de fatarnici sunt preotii si despre manipularea maselor prin religie.
Un domn care calatorea cu noi, a ascultat in liniste conversatia, iar inainte sa coboare mi-a spus: <<Iti doresc sa il descoperi pe Hristos!>> Eu am replicat ca m-am lamurit cu religia si cu biserica, iar el mi-a raspuns: <Dar eu nu te-am trimis la biserica, eu ti-am urat sa il descoperi pe Hristos.>"

Iar daca lucrurile nu sunt clare, iata inca un pasaj.
"Eram undeva cu niste studenti la teologie prin preajma, asteptam un eveniment si ei tot vorbeau despre... ale teologiei. La un moment s-a ivit ocazia sa le spun ceva in genul: <<Numai Dumnezeu stie Adevarul.>> Si acum, atentie la raspunsul pe care ei l-au dat : <Ba nu. Ortodoxia este adevarul.>" Si va spun ca, asistand la aproape 2 ore de teologhisire intre ei, sunt convins ca intre ortodoxia mea si ortodoxia lor e o mare diferenta.

In momentul ala am inteles, intr-o fractiune de secunda, cum omul mandru [in general] se impotriveste lui Dumnezeu, doar ca sa i se dea dreptate.

2. "Unirea credintei", asa cum o inteleg eu, se refera la a-L descoperi pe Hristos si Harul lui Dumnezeu. Tragedia omenirii vine din aceea ca sunt destui cei care fac negot cu Harul lui Dumnezeu si cauta sa detina monopolul cunoasterii pentru "castig urat". Din cauza unora ca acestia sunt toate dezbinarile si galceava.

3. Pe vremea cand intelegeam lucrurile in mod stric rational, am avut la un moment dat o revelatie, in urma careia am tot facut niste insemnari intr-un caiet pana am umplut vreo 200 de pagini. Din acel moment, cand citeam Biblia incepusem sainteleg cu totul altceva decat ceea ce am inteles pana atunci. Mesajul lui Hristos nu-mi mai parea nici inuman, nici uneltire conspirativa. De fiecare data cand reciteam cele scrise, ma umpleam de nadejde. Imi facusem chiar un sistem de a practica ceea ce mi se revelese. Petreceam intr-o bucurie neomeneasca, datorita noii mele perspective asupra realitatilor spirituale. Ma simteam un fel de ales al lui Dumnezeu. Noile mele conceptii si noul inteles aveau sens si dadeau rezultate atat pentru emancipare spirituala cat si pentru belsug trupesc. Priveam oamenii din jur si nu ma dumiream cum pot fi atat de tembeli, incat sa nu priceceapa ca isi fac rau singuri, prin stilul lor de viata lipsit de sens si motivat doar de ... nici ei nu stiau de ce; oameni care traiesc pentru a manca, nu manaca pentru a trai.

Dupa vreo 2 ani de la respectivul eveniment am descoperit filocaliile, in care mi-am regasit cam toate ideile si practicile pe care le insemnasem, iar complexul mesianic a luat sfarsit. Atunci am inteles ca Dumnezeu a revelat deja umanitatii tot adevarul si ramane pentru fiecare in parte sa il caute, iar cine nu are acces la scripturi, daca este pregatit launtric si sincer in cautarile sale, Dumnezeu i le va descoperi.

Pe lumea asta exista 3 categorii de oameni: 1 cei care nu sunt interesati de adevar [din varii motive], 2 cei care sunt uneletele inseleciunii si cu care, dezbatand, omul se indeparteaza si mai tare de adevar, 3 cautatorii de Adevar, cautatorii lui Dumnezeu.
Omul banal, ajunge cautator de adevar in urma unor experiente tragice. Pentru o vreme se simte dezorientat si singur, vreme in care este dispus sa caute Adevarul. Din pacate pentru ei, cei mai multi cad pe mana celor care negutatoresc cu Harul lui Dumnezeu si-i duc inapoi in robie. Nu zic! Vina este si la cel ce se lasa inselat, nu doar la amagitor.

Sigurul lucru pe care as putea sa-l fac eu pentru astfel de oameni, care vor sa-L descopere pe Hristos, dar care nu stiu pe Cine cauta, este sa ma fac pilda vie, ca ei sa ma imite pe mine. Si tocmai lucrul asta nu sunt in stare sa-l fac. Off!

Last edited by leonte; 11.11.2012 at 21:30:16.
Reply With Quote