Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 12.11.2012, 10:04:10
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de tenacob Vezi mesajul
Buna ziua, am o mare problema si nustiu ce e de facut. Sotia mea lucreaza de un an in Belgia si acum o luna am aflat ca pocaitii sectari au pus mana pe ea si au atras-o la ei. Nustiu ce e de facut dat fiind ca noi suntem o familie crestin - ortodocsi, am fost cununati la o biserica Ortodoxa, fetita pe care o avem a fost botezata tot in biserica Oetodoxa. Acum ea, sotia mea, e de nerecunoscut. Tot ce incerc sa discut cu ea se rezuma doar la ce i-au bagat aia in cap despre credinta. Nustiu ce sa fac. O sa trebuiasca sa divortez daca ea nu-si revine din hipnoza asta ( eu asa o numesc ratacirea asta)? Multumesc si astept raspuns
De un singur lucru pot fi sigur. Daca va opuneti convingerilor ei, o sa se refugieze si mai tare in credinta ei. Incercati sa va impacati cu ideea, sa discutati rational (nu cu argumente acuzatoare) si in timp isi va da seama ca acei sectanti nu au nimic deosebit. Adica fiti mai sfant decat sectantii!

Cred ca in cazul este o situatie particulara... majoritatatea bisericilor romane din vest sunt neoprotestante. Ea fiind intre straini sa simtit atrasa acolo... si probabil ca primeste un bun suport psihologic care vine la pachet cu religia... Nu puteti decat sa sperati ca la intoarcere in Romania sa nu mai aiba atractie pentru religia din Belgia! De asemenea puteti sa-i oferiti mai bine ceva mai bun decat ii ofera secta aceea decat sa o criticati (daca o criticati se va incapatina si va ajunge sa urasca religia dumneavoastra).
Reply With Quote