View Single Post
Vechi 15.11.2012, 23:18:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-se pare ca am fost cam repezit cu acuzatiile...
Mă bucur că ai ajuns la concluzia aceasta. Din păcate majoritatea judecă înainte de a se documenta.

Citat:
-am ascultat si zice Parintele Ghelasie ca e impotriva ecumenismului,nirvanei,ocultismului,am citit un pasaj dintr-o carte unde se vede ca e impotriva reincarnarii..
Bineînțeles că a fost împotrivă. A fost un mare trăitor al rugăciunii și al isihasmului.

Citat:
-Parintele Valerian zice ca de fapt a citit multe scrieri yoghine ca sa-i intoarca pe yoghinii rataciti la ortodoxie
-poate nu a fost inteles Parintele Ghelasie datorita limbajului sau..din carti
Da, de mulți nu a fost înțeles. Nu tutuor le este dat să înțeleagă. Citești o pagină din cărțile lui și ai impresia că ai citit zece.

Citat:
-ma mir ca totusi Parintele Arsenie Papacioc si se pare Parintele Staniloae nu erau de acord cu el
-ar fi trebuit sa se intalneasca cu Parintele ,sa-i citeasca cartile si sa discute sa vada in detaliu cum gandeste si daca e in ratacire,inselare...pacat se lasa loc confuziilor,credinciosii nu mai stiu ce sa creada...
-si totusi chiar sa fie falsa inregistrarea aceea audio in care arata ca yoga are valoare?
Eu sunt sceptic în privința faptului că Pr Arsenie Papcioc nu ar fi fost de acord cu el. Multe vorbe false au fost puse în gura marilor duhovnici, după cum vezi e foarte ușor să fabrici o înregistrare. Aghiuță ce nu face. Oricum cine îl cunoaște cu adevărat pe Pr Ghelasie, foarte ușor își dă seama că înregistarea e falsă. Eu nu l-am cunoscut pe Pr Ghelasie, dar am ascultat înregistrările video și mi-a fost foarte ușor să constat faptul că el din smerenie spunea ”noi încercăm în această carte să...” pe când în înregistrare audio spune ”eu încerc în această carte să”...un detaliu foarte important. Apoi tot în înregistrarea audio vorbește repezit, pe când în cea video după cum observi este foarte calm, foarte detașat și își așează foarte bine cuvintele.

Citat:
- oare nu l-au inteles Parintele Arsenie Papacioc si Parintele Staniloae ? sunt multe intrebari inca...
Posibil să nu-l fi înțeles...dar eu rămăn sceptic...ești sigur că informația pe care o deții nu este una falsă?

Citat:
-eu am citit filocalii ,paterice,psb-uri,Parintele Staniloae,alte scrieri alte sfintilor,Parintele Cleopa...nici unul nu foloseste un astfel de limbaj si oamenii inteleg destul de clar aceste scrieri; pe cand cartile Parintelui Ghelasie sunt foarte greoaie,foarte greu de inteles ,lasa loc interpretarii...de ce oare nu le-a scris intr-un limbaj mai accesebil,pe intelesul tuturor ?
Fiecare are darul primit de la Dumnezeu. Poate că ceea ce a scris nu trebuie înțeles de oricine. Oricum nu cred că prin scrierile lui a adus oameni la dreapta credință, eu cred că mai mult prin rugăciune și exemplul propiu. Sau cine știe? Dumnezeu știe. Din păcate nu să-ți dau un răspuns clar la această întrebare.

Last edited by ovidiu b.; 16.11.2012 at 15:15:06.
Reply With Quote