Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Bun, Mihail, dar atunci rămâne o mare întrebare pe care, cu toată râvna ta pentru a defini ca erezii varii teorii despre care Biserica nu s-a exprimat, și de a da anateme pe care Biserica nu le-a dat, nu ai rezolvat-o:
Au călărit oamenii pe dinozauri ?
Editare ulterioară: Și mai rămâne o întrebare: Ce te faci cu faptul că interpretarea literală a Genezei și teoria pseudo-științifică a Pământului tânăr sunt în contradicție vădită cu știința (a se vedea declarația comună a academiilor din toată lumea, pe care am mai postat-o de câteva ori) ?!
Pentru a răspunde la întrebarea din titlul topicului: evoluționismul teist nu este o erezie. Erezie este ceea ce Biserica definește ca atare. Nu este chemat niciun credincios să inventeze erezii acolo unde Biserica nu s-a exprimat oficial. Erezie înseamnă negarea unei dogme, iar interperetarea literală a Genezei și teoria Pământului tânăr nu sunt dogme ale Bisericii Ortodoxe.
Pentru cine are dubii asupra acestor chestiuni, calea cea mai simplă de a le lămuri o reprezintă apelul la autoritatea vie a Bisericii: scrieți o scrisoare către sinodul BOR în care să ridicați aceste două întrebări: 1. Este evoluționismul teist o erezie și 2. Este teoria Pământului tînăr dogmă revelată ? Are cineva curaj să facă acest lucru ?
|
Tu ai citit Pidalionul? Evolutionismul a fost o credinta pagana la multe popoare antice, iar Sfintii Parinti nu au talcuit Facerea de pomana. Evolutionismul doboara puncte fundamentale din credinta. Nu avem caderea lui Adam, nu avem LOGICA in crestinism si nici ratiuni in jertfa lui Hristos.
Dinozaurii sunt pomeniti in Biblie si orice alta religie antica si au existat chiar si dupa Noe. Putini stiu ca proprietatea de baza a reptilelor este sa creasca continuu. Pacat ca nu traiesc foarte mult. Inainte de potop, omul traia sute de anii. Imagineaza-ti la ce dimensiuni ajungeau astfel de reptile! Si dupa potop la fel, doar ca varsta incepe treptat sa scada.
Multi considera ca dinozauri in viata ar mai exista si astazi si au fost martori oculari la foarte multe cazuri de acest fel.
Tu nu intelegi dimensiunea religioasa a lumii, ca dimensiune REALA!
Realitatea ni-l prezinta pe diavol pe culmile inselarii, doar cei orbi neputand sa vada lucrul asta. Cerceteaza proorociile Sfintilor si vei vedea prezentul mai bine decat credeai ca-l stii. N-am intentia sa intru in dialoguri mistice, pentru ca multi nu le vor ajunge si nu vreau sa creez sminteala intre frati.
Stiinta actuala are la baza texte cabalistice, filosofii pagane si un front ateist (desi esenta ei este cat se poate de teologica). Nu am de ce sa amestec Ortodoxia cu postulatele unor astfel de oameni. Am vazut puterea lui Dumnezeu si intelepciunea harica a sfintilor pe pielea mea si AM ALES sa ii cred pe ei. Citeste-mi semnatura si fa asemenea!
Ce iti spune tie fraza "Ortodoxie sau moarte"? Ca pot face rabat de la Adevar?