Citat:
În prealabil postat de ioanna
Nu apare varsta pamantului in Biblie, toata genealogia calculata de unii te duce la "cadere", deci vechimea pacatului in lume e evaluata la 6-7000 de ani, momentul in care omul si-a constientizat pacatul raportandu-se la legea morala.
|
Exact in acest fel s-au creat(au fost creeati) Adam si Eva; adica din turma(populatia) de fiinte bipede Adam si Eva au adoptat legea morala ca mod de viata si de atunci multe din lucrurile pe care ei le faceau inainte au devenit interzise moral.
Asa cum spui, odata cu Adam a intrat pacatul in lume pentru ca el a adoptat legea morala.
Astfel, Adam a fost prima fiinta umana consemnata(de Scriptura) care a evoluat de la stadiul de animal biped la om.
Citat:
Evolutionismul ateist imi e clar, evolutionismul panteist la fel, evolutionismul deist idem, insa evolutionismul teist mi-e putin neclar, n-am sesizat prea bine diferentele fata de creationismul progresiv. Evolutionismul teist, sustinand evolutia pe cale biologica, sugereaza mai degraba ca "omul" se autocreaza (formeaza) prin contact cu transcendenta, contact ce-i aduce la existenta dimensiunea spirituala si marcheaza saltul ontologic dintre el si celelalte fiinte si nu invers, ca Dumnezeu creeaza omul.
|
Dumnezeu a creeat Universul asa cum se presupune stiintific, insa cu un... dumnezeiesc program de evolutie inclus in fiecare particula materiala ce nu poate fi ocolit(exclus) in nici un fel cu toata inertia statica a materiei(diavolul); conform acestui program evolutiv apare si omul la timpul potrivit.
Oare evolutionismul deist si teist nu crezi ca se refera la acelasi lucru? Intreb deoarece despre cel deist acum aud prima data; poate este o incurcatura de termeni(deist/teist).
Evolutionismul teist este in primul rand teist si abia apoi evolutionism; adica el interpreteaza Scriptura ajutandu-se de descoperiri stiintifice incercand sa le includa prin Duhul Sfant(prin scopul pentru care au aparut si exista).
Scriptura nu poate nega evolutionismul; chiar daca nu-l sustine explicit, nu-l poate nega, iar creationistii il contesta nu in Duh, ci in termeni(cuvinte).
Creationismul nu este crestin; de aceea BO(si BC) nu se pronunta.