Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul
Catalin, chiar consideri ca simpla ta afirmatie "E vorba de calendarul astronomic, cel iulian al lui Sosigene" este suficienta? Ai avut o revelatie divina in acest sens? Poti dezvola subiectul cu argumente "credibile" si nu bazat pe propriile tale supozitii si speculatii?
Ai citit argumentele continute in documentele din link-urile postate de Postelnicu, sunt eronate?
Folosesti ca argument doar faptul ca "se spune" ... pe nu stiu ce forum, in nu stiu ce mediu teologic, pe la nu stiu ce colt de strada, etc ... "ca stilistii au facut dogma din calendarul lui Cezar", asta e tot? "Solid argument", ma inchin in fata lui si a celui care la creat!
Ridicol!
|
Eu cred ca tu de multe ori scrii fara sa intelegi despre ce e vorba, repeti ce spune altcineva fara sa filtrezi. Tu nu stii ca BOR a adoptat calendarul gregorian? Daca nu ai stiut pana acum, calendarul iulian nu era exact, in fiecare an ramaneau 11 minute, iar la 128 de ani se acumula o zi, astfel ca pana in 1900 diferenta devenise de o jumatate de luna. Si astfel s-a facut o potrivire cu calendarul astronomic.
In legatura cu anii de la facerea lumii, bineinteles ca nu au legatura cu dogma si nici cu canoanele.