Citat:
În prealabil postat de catalin2
E vorba de calendarul astronomic, cel iulian al lui Sosigene, nu cel bisericesc. Cand s-a trecut la calendarul gregorian nu a fost niciodata intentia sa se schimbe si calendarul bisericesc, adica sarbatorile. De aceea se spune ca stilistii au facut dogma din calendarul lui Cezar.
|
Catalin, chiar consideri ca simpla ta afirmatie
"E vorba de calendarul astronomic, cel iulian al lui Sosigene" este suficienta? Ai avut o revelatie divina in acest sens? Poti dezvola subiectul cu argumente "credibile" si nu bazat pe propriile tale supozitii si speculatii?
Ai citit argumentele continute in documentele din link-urile postate de
Postelnicu, sunt eronate?
Consideri ca facand referiri la stilisti/neo-stilisti/geocentristi/sectanti/protestanti/musulmani/budisti/taoisti tine loc de argument in defavoarea unei expuneri cat se poate de concise?
Folosesti ca argument doar faptul ca "se spune" ... pe nu stiu ce forum, in nu stiu ce mediu teologic, pe la nu stiu ce colt de strada, etc ... "ca stilistii au facut dogma din calendarul lui Cezar", asta e tot? "Solid argument", ma inchin in fata lui si a celui care la creat!
Ridicol!
Nota: Ioanna, cand ne mai expui diverse scenarii/versiuni, nu uita sa ne spui si "sursa"!!!