View Single Post
Vechi 24.11.2012, 00:35:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ar fi bine daca toti ar constientiza asta. Insa acest lucru (ca ereticul se mantuieste foarte greu chiar daca vine in BO) mi l-a spus un preot duhovnic foarte bun si bine intentionat, citand din Sf Parinti.

Dupa cum vedeti, sunt aici si intreb. Dar tot ce gasesc nu este o religie mai buna, ci oameni diferiti: unii mai credinciosi, pentru ca isi traiesc credinta, altii mai dusmanosi, pentru ca fac din ea pretext pentru rautatea lor, asa cum sunt si pe la noi.
Draga, cauta religia ortodoxa in catehism, in carti, vorbeste cu preotul, nu intr-o simpla discutie pe forum.
Sa stii ca eu am invatat f multe lucruri pe forum, dar asta numai pentru ca am mers la literatura primara, la Sfintii Parinti si am citit mai mult decat s-a scris aici. Ori, iarta-ma ca iti spun, dar observ ca nu te straduiesti sa depasesti conditia ta actuala, in care te complaci, crezand ca mai bine nu se poate. Se poate si mai bine, daca cauti Adevarul. Ai spus ca esti sincera in cautarea adevarului, si nu contest, dar daca cauti acest adevar printre alte adevaruri, nu ajungi nicaieri. Dumnezeu este Adevar, nu adevaruri; ori np au fiecare adevarul lor. Mai multe adevaruri = nici un adevar. (Petre Tutea)
Sa nu crezi ca ortodocsii procedeaza ca np, adica vor neaparat sa fii ca ei. NU! Ortodocsii iti ofera Sfanta Traditie, in plus la Biblie, ca sa te apropii de Adevar. Si iti ofera posibilitatea de a fi intr-o Biserica cu toate Sfintele Taine, asa cum au existat de la inceput. Dar nu te obliga nimeni, nici cu presiuni, nici cu daruri, ci te lasa pe tine sa decizi.

Citat:
Tocmai, spuneam ca nu le cunosc pe toate si ca Dumnezeu se poate folosi si de altii ca sa mi le arate.
Dar acestia de unde sa le stie, daca nu cerceteaza niste carti special intocmite in scopul spovedaniei?
Si cum ti-a spus si AlinB, cine iti iarta pacatele? La ortodocsi preotul le iarta pe pamant, iar Hristos in Cer, asa cum a primit de la Apostoli. Este un har, pe care il are numai preotul de la hirotonie, si care nu e alterat de pacatele lui personale, cum in mod gresit cred unii.

Citat:
Pe alt topic eram acuzata ca prea imping ortodocsii sa se impartaseasca. Nu opresc pe nimeni de la impartasanie, sunt cea mai fericita daca ortodocsii se impartasesc cu vrednicie. In ce ma priveste insa, stiu ca am datoria sa verific izvoarele din care ma adap, ca sa fie curate.
Dar cum poti verifica izvoarele daca sunt curate, daca tu insuti inca mai ai pacate, asa ca tot omul?!?
La aceasta oprire de la Sf. Taine, deci inclusiv impartasania, ma refeream:

Citat:
Da, am inteles ca noul catehism s-a editat cu termenul "afurisire", pare mai bland. Afurisire ar insemna excludere din Biserica, sau oprire de la Sf taine. Adica proaspatul ortodox e pus sa ii excluda pe eretici din Biserica, oprindu-i de la Sf Taine?
Citat:
Presupun ca nu ai avut ocazia sa vezi cum vorbesc unii ortodocsi de sectanti. Dar daca rasfoiesti putin forumul vei vedea. Ura aceasta este reciproca. De unde se adapa? Fiecare se coboara la nivelul celuilalt si se hraneste din ura lui. Toti merg la biserica, insa fiecare intelege de acolo ce vrea.
Stim insa ca exista si ortodocsi cu care se poate vorbi, ca si np, de asemenea, slava Domnului...
Cred ca confunzi dorinta ortodocsilor de a veni cu dovezi sigure, in favoarea celor afirmate, care fac parte din invatatura Bisericii. Aceste dovezi nu pot fi nici gresite, nici jignitoare; deci nu pot fi o forma de ura, ci mai degraba de dragoste si daruire fata de cei, care se afla in afara Bisericii.
Daca acele citate par a fi jignitoare, atunci cauta greseala la tine, nu la altul.

Last edited by Miha-anca; 24.11.2012 at 00:39:44.
Reply With Quote