-dar despre ce a zis
Liviu Filimon de ce nu ai zis nimic ?
-sau despre faptul ca in tehnicile de hipnoza se foloseste imaginatia care e zic sfintii parinti "puntea dracilor" de ce nu zici nimic ?
-despre anumite efecte negative ale hipnozei terapeutice,pshihologice de ce nu zici nimic ?
-toate sunt bune si frumoase?
-despre faptul ca unii psihologi sunt influentati de anumite practici yoghine sau orientale de ce nu zici nimic?
-despre faptul ca majoritatea pshihologilor sau parapsihologilor nu prea au treaba cu ortodoxia autentica de ce nu zici nimic?
-despre Irina-Holdevici- care a lucrat cu securitatea si a practicat yoga de ce nu zici nimic ? (si te laudai ca ai invatat de la ea in facultate)
-pai cum putem sa avem incredere in astfel de psihologi care nu sunt ortodocsi /
-
[COLOR=blue]Tehnici de psihoterapie văzute din perspectivă ortodoxă[/COLOR]
zice doamna care e psiholog (pe care a citat-o si catalin) si e ortodoxa:
"Imi amintesc cum ne spuneau profesorii la cursuri:
''terapia asta nu este cum spune religia, este nevinovata, preotii nu vor sa accepte evolutia'', si vedeam cum profesoara hipnotiza toata clasa, sub pretexul relaxarii, dar cu greu isi mai reveneau bietii mei colegi. Imi amintesc odata ca un coleg era chiar inconstient dupa o sedinta de hipnoza si nu-si mai revenea.
Nu m-am lasat niciodata hipnotizata stiind ca e pacat, (cred ca rugaciunile duhovnicului meu m-au salvat de multe ori) dar nu cunosteam pe atunci marile primejdii duhovnicesti ascunse in spatele unor astfel de practici, intrucat nimeni nu ne avertizase asupra usurintei cu care demonii, ca entitati spirutuale, intra pe calea hipnozei in contact nemijlocit cu mintea omului, inselandu-l si amagindu-l treptat, pana la contactul total.
In hipnoza sunt implicate si capacitatile demonilor de a-i induce omului perceptii senzoriale, (puteri pe care psihologul crede ca le dobandeste cu marea capacitate de a se juca cu mintea omului),inclusiv reprezentari vizual - artificiale pe de o parte, iar pe de alta parte de a interveni direct asupra unor evenimente, in sfera realitatii materiale. Terapeutii insa ignora cu desavarsire toate aceste aspecte, prezentand mecanismele hipnozei intr-o maniera distorsionata, facila si apetisanta. Psihoterapeutii sunt oameni, si ca oameni aleg intotdeauna ceea ce li se potriveste, fac alegeri care doresc sa fie congruente si aliniate in raport cu conceptile si convingerile lor."