Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona
Dupa parerea mea, este un ,,foarte" convingator mod de a insinua ca omul se poate autocontrola si controla pe ceilalti cu vrajitoria, vezi Bene Gheserit sau cum le-o mai fiind numit; drogurile, vezi melanjul; libertinajul dus la extreme (a se subantelege care), vezi ultima parte a romanului, clarviziunea, vezi navigatorii si legata tot de droguri - devenind astfel stapan suprem prin el insusi si cu ajutorul patimilor, toate fiind viclean controlate prin tot feluri de intrigi ADICA prin minciuna.
Si nu in ultimul rand asa zis-a ,,conducere inteleapta" si ,,plina de sacrificii" (a se citi tirania) - celui rau - denumit in carte pe fata ca fiind cine este!!!
Sincer, ca si structura si desfasurare, este o adevarata capodopera literara, dar atat. Nici mie nu-mi vine sa cred cat de mult se poate schimba orizontul unui om atunci cand cunoaste adevarul!
|
nasol, cam asta reprezinta unele dintre calitatile care fac romanele bune. Personaje umanizate, cu defecte, o lume si societate cu vicii, ca in viata reala(sunt chiar fanul unei anumite serii Sf in care acest lucru e dus la culme, si e chiar interesant, cu niste personaje f bine conturate, si dileme morale interesante). Ca altfel ai niste personaje cliseu, plictisitoare. E fictiune pana la urma, nu vad care ar fii pericolul, dat fiind ca numai suntem copii, si stim de diferentiem adevarul de fictiune.