View Single Post
Vechi 03.12.2012, 11:29:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Solutia cea mai buna este aceea prin care, indifernt de greutatile si suferintele din aceasta viata, cei doi soti se vor mantui.
Nu si daca, in loc sa se recasatoreasca si sa aiba o legatura binecuvantata, se apuca fiecare si isi gaseste un concubin.

Citat:
Daca aceasta logica va duce la mantuire mai multi oameni, atunci e o logica buna.
Chiar nu vad cum ar putea conduce concubinajul la mantuire.

Citat:
N-am fost pusa in aceasta situatie insa mi-am facut de mai multe ori scenarii de acest tip, "ce s-ar intampla daca...". Analizand si ce se intampla in jurul meu am ajuns la concluzia ca exista nenumarate alte situatii mai dureroase si mai dificil de iertat fata de infidelitate. Sa fii umilit in pubic, sa fii dispretuit de sot/sotie, sa ai un sot/sotie dependent de alcool, droguri, jocuri on line, violent, sa ai un sot/sotie care injura, care nu merge la biserica, nu se ingrijeste de sufletul lui/ei (suflet pentru mantuirea caruia suntem si noi responsabili), un sot care sa-ti interzica participarea la Sfanta Liturghie etc. Eu am ajuns la concluzia ca infidelitatea poate fi iertata mai usor decat multe alte lucruri (ma rog totusi sa nu fiu pusa in aceasta situatie).
Nu stiu de cate ori as ierta dar stiu ca Domnul nostru nu-mi da mai mult decati pot duce.
Si totusi ai putea ierta toate cele de mai sus?

Cum se explica ca unii nu au putut?
Au primit mai mult decat puteau duce?