Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2012, 11:29:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Solutia cea mai buna este aceea prin care, indifernt de greutatile si suferintele din aceasta viata, cei doi soti se vor mantui.
Nu si daca, in loc sa se recasatoreasca si sa aiba o legatura binecuvantata, se apuca fiecare si isi gaseste un concubin.

Citat:
Daca aceasta logica va duce la mantuire mai multi oameni, atunci e o logica buna.
Chiar nu vad cum ar putea conduce concubinajul la mantuire.

Citat:
N-am fost pusa in aceasta situatie insa mi-am facut de mai multe ori scenarii de acest tip, "ce s-ar intampla daca...". Analizand si ce se intampla in jurul meu am ajuns la concluzia ca exista nenumarate alte situatii mai dureroase si mai dificil de iertat fata de infidelitate. Sa fii umilit in pubic, sa fii dispretuit de sot/sotie, sa ai un sot/sotie dependent de alcool, droguri, jocuri on line, violent, sa ai un sot/sotie care injura, care nu merge la biserica, nu se ingrijeste de sufletul lui/ei (suflet pentru mantuirea caruia suntem si noi responsabili), un sot care sa-ti interzica participarea la Sfanta Liturghie etc. Eu am ajuns la concluzia ca infidelitatea poate fi iertata mai usor decat multe alte lucruri (ma rog totusi sa nu fiu pusa in aceasta situatie).
Nu stiu de cate ori as ierta dar stiu ca Domnul nostru nu-mi da mai mult decati pot duce.
Si totusi ai putea ierta toate cele de mai sus?

Cum se explica ca unii nu au putut?
Au primit mai mult decat puteau duce?
Vechi 03.12.2012, 12:32:27
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu si daca, in loc sa se recasatoreasca si sa aiba o legatura binecuvantata, se apuca fiecare si isi gaseste un concubin.
Aici vorbim despre o situatie particulara in care ambii soti isi cauta implinirea sexuala in alta parte. Nu cred ca exista multe situatii de acest tip. Iar daca exista, aceste situatii arata ca cei doi soti numai din dragoste pentru Dumnezeu nu s-au casatorit, ci din dorinta de "implinire pe plan sexual". Ca in ziua de azi oamenii trebuie sa fie impliniti profesional, social, sexual, au tot felul de tinte spre care aspira, mai putin implinirea duhovniceasca. Oricum, nu sunt eu in masura sa dau verdicte despre o astfel de situatie. Biserica decide si isi asuma responsabilitatea pentru deciziile pe care le ia.

Citat:
Chiar nu vad cum ar putea conduce concubinajul la mantuire.
Biserica Catolica s-a pronuntat mereu impotriva concubinajului si nu stiu unde am lasat sa se inteleaga asta. Insa, din ceea ce ne spune Sfanta Scriptura, cel care convietuieste cu o femeie lasata de barbat comite adulter si invers (Marcu 10; 11-12):
11. Și El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa și va lua alta, săvârșește adulter cu ea.
12. Iar femeia, de-și va lăsa bărbatul ei și se va mărita cu altul, săvârșește adulter.
Din cele de mai sus deducem ca adulterul nu inseamna numai relatia extraconjugala.
Citat:
Si totusi ai putea ierta toate cele de mai sus?

Cum se explica ca unii nu au putut?
Au primit mai mult decat puteau duce?
Bineinteles ca as putea ierta, asa cum au si putut sfintii. Cu o singura conditie: ca inima si sufletul meu sa apartina in totalitate Domnului nostru. Daca nu pot ierta toate inseamna ca sunt inca robita de pacat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
de ce a fost inventat divortul? DianaRoxana Generalitati 98 10.12.2014 00:03:05
Preotul - Legat de divortul lui sophia Preotul 10 04.06.2009 18:36:52
logodna, nunta si divortul crina_rodi Intamplari adevarate 5 16.09.2007 17:24:12
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13