View Single Post
Vechi 03.12.2012, 12:32:27
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu si daca, in loc sa se recasatoreasca si sa aiba o legatura binecuvantata, se apuca fiecare si isi gaseste un concubin.
Aici vorbim despre o situatie particulara in care ambii soti isi cauta implinirea sexuala in alta parte. Nu cred ca exista multe situatii de acest tip. Iar daca exista, aceste situatii arata ca cei doi soti numai din dragoste pentru Dumnezeu nu s-au casatorit, ci din dorinta de "implinire pe plan sexual". Ca in ziua de azi oamenii trebuie sa fie impliniti profesional, social, sexual, au tot felul de tinte spre care aspira, mai putin implinirea duhovniceasca. Oricum, nu sunt eu in masura sa dau verdicte despre o astfel de situatie. Biserica decide si isi asuma responsabilitatea pentru deciziile pe care le ia.

Citat:
Chiar nu vad cum ar putea conduce concubinajul la mantuire.
Biserica Catolica s-a pronuntat mereu impotriva concubinajului si nu stiu unde am lasat sa se inteleaga asta. Insa, din ceea ce ne spune Sfanta Scriptura, cel care convietuieste cu o femeie lasata de barbat comite adulter si invers (Marcu 10; 11-12):
11. Și El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa și va lua alta, săvârșește adulter cu ea.
12. Iar femeia, de-și va lăsa bărbatul ei și se va mărita cu altul, săvârșește adulter.
Din cele de mai sus deducem ca adulterul nu inseamna numai relatia extraconjugala.
Citat:
Si totusi ai putea ierta toate cele de mai sus?

Cum se explica ca unii nu au putut?
Au primit mai mult decat puteau duce?
Bineinteles ca as putea ierta, asa cum au si putut sfintii. Cu o singura conditie: ca inima si sufletul meu sa apartina in totalitate Domnului nostru. Daca nu pot ierta toate inseamna ca sunt inca robita de pacat.
Reply With Quote