View Single Post
Vechi 03.12.2012, 13:11:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Eu sper ca i-am fost de folos si ca recomandarea ii va folosi: exercitiul ingrijirii unei flori este cu totul binefacator pentru orice om.
Cu siguranta cei care se reped mereu sa muste din semeni (si impotriva carora ma otarasc eu insumi deseori pe forum), nu cunosc situatia de a ingriji, de a oferi sistematic ocrotire, protectie, efort intru ingrijirea aproapelui.
Aproape care poate fi, pentru inceput, o floare. Un simbol al gingasiei omului...

P.S. Pe de alta parte, da, am fost cam dur. Te rog sa ma ierti si il rog si pe Catalin sa ma ierte. M-am iutit cam tare... Plecaciuni, fratilor!...
Ieri am citit mesajul dinainte dar n-am avut timp sa raspund, azi am vazut ca ai dat si un raspuns. E interesant ca ma gandisem sa raspund si eu la fel, la sfarsit sa imi cer scuze daca te-am suparat cu ceva. Eu nu am fost suparat sau afectat, pentru ca ti-am zis ca avem conceptii diferite si eu sunt convind ca ceea ce spun eu sunt si cele ortodoxe.
Dar in privinta adevarului nu am cum sa ma lepad de el doar ca sa nu se supere cineva. Cum spunea si un filozof, "Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevarul." Cum ai afirmat si tu, nu intelegi de ce e asa important adevarul, dar asta nu e conceptia ta, e conceptia propagata de modernism (ecumenism), care dilueaza importanta invataturii, nu mai exista dreapta credinta si erezii. Multi sfinti din calendar au fost marturisitori, unii doar au marturisit adevarul, fara sa aiba inainte o viata sfanta (un exemplu clasic, talharul de pe cruce).
In privinta hipnozei nu ai cum sa imi schimbi parerea, eu sunt sigur de ceea ce stiu, tu cunosti doar o mica parte, pe care ai auzit-o de la cineva care a practicat si altceva. Pentru un ortodox conteaza ce spun Biserica si sfintii, deci doar citatele de acest gen atrag atentia, nu parerea personala a unora, putand fi si doctori docenti. Iar hipnoza nu tine de medicina sau psihologie, e o tehnica importata din ocultism, venita si acolo din samanism si alte religii.
Reply With Quote